Protest met een glimlach: mensen beplanten gaten in de weg

9 mei 2017
200

Overal ter wereld kampen steden met gaten in het asfalt (zgn. potholes) die eigenlijk gerepareerd zouden moeten worden. Ze zijn onveilig voor het verkeer en fietsers en andere tweewielige voertuigen lopen het risico op een lekke band. Maar in veel steden gebeurt er blijkbaar niets of duurt het een eeuwigheid. Dat vraagt om protest van de bewoners, want die hebben er dagelijks last van.

Maar protesteren kun je op vele manieren. Bijvoorbeeld met straatkunst, zoals deze kunstenaars doen met sombere kale stadsmuren waar ze een kunstwerk van maken. En zo ook met deze gaten waar bewoners bloemen en planten in het gat zetten en er een klein kunstwerk van maken. De Londense Steve Wheen heeft er zelfs landelijke bekendheid mee verworven, al tuiniert hij alleen op de stoep.

Critici vinden het onveilig, omdat mensen geneigd zijn de mooie minituintjes te ontwijken en zo wellicht ongelukken veroorzaken. Maar dat is nou juist het mooie van dit soort protest: door middel van creativiteit en kunst een probleem onder de aandacht brengen. Daar kan toch geen stadsgemeente tegenop!

Oordeel zelf.

planting-flowers-in-potholes-1

Foto Life of Dad

planting-flowers-in-potholes-2

Foto Paige Breithart

planting-flowers-in-potholes-3

Foto Paige Breithart

planting-flowers-in-potholes-4

Foto Paige Breithart

planting-flowers-in-potholes-6

Foto Sara (@cyclemor3 on twitter)

planting-flowers-in-potholes-5 planting-flowers-in-potholes-7 planting-flowers-in-potholes-8

Steve Wheen in Londen:

planting-flowers-in-potholes-9 planting-flowers-in-potholes-10 planting-flowers-in-potholes-11 planting-flowers-in-potholes-12 planting-flowers-in-potholes-13

Via Twisted Sifter en Steve Wheen

 

Lees ook:  In Japan maken ze prachtige kunstwerken van de putdeksels op straat

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings