Protest met een glimlach: mensen beplanten gaten in de weg

9169 VIEWS
Protest met een glimlach: mensen beplanten gaten in de weg

Overal ter wereld kampen steden met gaten in het asfalt (zgn. potholes) die eigenlijk gerepareerd zouden moeten worden. Ze zijn onveilig voor het verkeer en fietsers en andere tweewielige voertuigen lopen het risico op een lekke band. Maar in veel steden gebeurt er blijkbaar niets of duurt het een eeuwigheid. Dat vraagt om protest van de bewoners, want die hebben er dagelijks last van.

Maar protesteren kun je op vele manieren. Bijvoorbeeld met straatkunst, zoals deze kunstenaars doen met sombere kale stadsmuren waar ze een kunstwerk van maken. En zo ook met deze gaten waar bewoners bloemen en planten in het gat zetten en er een klein kunstwerk van maken. De Londense Steve Wheen heeft er zelfs landelijke bekendheid mee verworven, al tuiniert hij alleen op de stoep.

Critici vinden het onveilig, omdat mensen geneigd zijn de mooie minituintjes te ontwijken en zo wellicht ongelukken veroorzaken. Maar dat is nou juist het mooie van dit soort protest: door middel van creativiteit en kunst een probleem onder de aandacht brengen. Daar kan toch geen stadsgemeente tegenop!

Oordeel zelf.

planting-flowers-in-potholes-1
Foto Life of Dad
planting-flowers-in-potholes-2
Foto Paige Breithart
planting-flowers-in-potholes-3
Foto Paige Breithart
planting-flowers-in-potholes-4
Foto Paige Breithart
planting-flowers-in-potholes-6
Foto Sara (@cyclemor3 on twitter)

planting-flowers-in-potholes-5 planting-flowers-in-potholes-7 planting-flowers-in-potholes-8

Steve Wheen in Londen:

planting-flowers-in-potholes-9 planting-flowers-in-potholes-10 planting-flowers-in-potholes-11 planting-flowers-in-potholes-12 planting-flowers-in-potholes-13

Via Twisted Sifter en Steve Wheen

 

MEER INSPIRATIE

Klassieke meesterwerken vervangen reclames op straat
Lichtgevende konijnen in de stad
Levensgroot onkruid siert de stad
Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag