Deze professor werd per ongeluk een stijlicoon

18 mei 2017
576

Toen Lyn Slater in 2014 nietsvermoedend op een vriendin stond te wachten om naar een modeshow van New York Fashion week te gaan werd ze plots omringd door een leger fotografen die dachten dat ze een bekend persoon was. Met haar opvallende verschijning en flamboyante outfit werd Lynn een paar gepubliceerde foto's verder in een klap beroemd in de modewereld - en inmiddels ook ver daarbuiten.

Op meerdere aspecten onverwacht

Lyn Slater is professor aan de universiteit van Fordham in New York en ze geeft les in kinderzorg en kinderbescherming. Maar mode is wel iets waar ze altijd al geïnteresseerd in is geweest, mensen vonden haar kledingstijl zo bijzonder dat ze vaak het verzoek kreeg om een blog te beginnen.

Ook werd ze regelmatig aangesproken op straat: "elke dag was er wel iemand die wilde weten of ik in de modewereld werkte of voor welk tijdschrift". Geprikkeld door het idee ging ze op onderzoek uit, maar ze kwam geen modeblog tegen die haar aansprak: "er was geen blog voor iemand zoals ik, iemand die geen bekend persoon is, maar wel slim, modebewust, creatief en betrokken, dus mijn blog is bijna het tegenovergestelde van wat er allemaal al is."

Vooroordelen over leeftijd

Een maand voordat ze per ongeluk werd ontdekt als stijlicoon begon ze haar blog met de toepasselijke naam Accidental Icon. In een wereld die draait om jeugdigheid en schoonheid, helpt haar blog mee de vooroordelen over leeftijd in de modewereld te doorbreken. Lyn, die overigens haar haar weigert te verven, heeft een hele verfrissende kijk op leeftijd en draagt deze ook uit: "mode en mijn stijl helpen mij vechten tegen de onzichtbaarheid die vaak gepaard gaat met een oudere leeftijd. Er zijn geen maatstaven van leeftijd in mode, mijn nieuwe motto is dan ook 'ga me niet vertellen dat er regels zijn.'"

Lees ook:  Hoe één man al meer dan 1200x flessenpost op het strand vond

Leeftijd is irrelevant

Iemand vroeg ooit aan Lyn wat ze vond van de veelgehoorde opmerking dat je je moet kleden naar je leeftijd en haar antwoord was heel helder: "taal is een krachtig middel om het gedrag van mensen te beheersen en dat ene zinnetje is een manier om oudere vrouwen op hun plek te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je je goed voelt in de kleding die je draagt, dat het compleet irrelevant is hoe oud je bent."

 

Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater

Wil je nog meer inspiratie? In dezelfde categorie is Misja B. het stijlicoon van Nederlandse bodem.

Via: My Modern Met en Fordham University

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings