Deze professor werd per ongeluk een stijlicoon

7063 VIEWS
Deze professor werd per ongeluk een stijlicoon

Toen Lyn Slater in 2014 nietsvermoedend op een vriendin stond te wachten om naar een modeshow van New York Fashion week te gaan werd ze plots omringd door een leger fotografen die dachten dat ze een bekend persoon was. Met haar opvallende verschijning en flamboyante outfit werd Lynn een paar gepubliceerde foto’s verder in een klap beroemd in de modewereld – en inmiddels ook ver daarbuiten.

Op meerdere aspecten onverwacht

Lyn Slater is professor aan de universiteit van Fordham in New York en ze geeft les in kinderzorg en kinderbescherming. Maar mode is wel iets waar ze altijd al geïnteresseerd in is geweest, mensen vonden haar kledingstijl zo bijzonder dat ze vaak het verzoek kreeg om een blog te beginnen.

Ook werd ze regelmatig aangesproken op straat: “elke dag was er wel iemand die wilde weten of ik in de modewereld werkte of voor welk tijdschrift”. Geprikkeld door het idee ging ze op onderzoek uit, maar ze kwam geen modeblog tegen die haar aansprak: “er was geen blog voor iemand zoals ik, iemand die geen bekend persoon is, maar wel slim, modebewust, creatief en betrokken, dus mijn blog is bijna het tegenovergestelde van wat er allemaal al is.”

Vooroordelen over leeftijd

Een maand voordat ze per ongeluk werd ontdekt als stijlicoon begon ze haar blog met de toepasselijke naam Accidental Icon. In een wereld die draait om jeugdigheid en schoonheid, helpt haar blog mee de vooroordelen over leeftijd in de modewereld te doorbreken. Lyn, die overigens haar haar weigert te verven, heeft een hele verfrissende kijk op leeftijd en draagt deze ook uit: “mode en mijn stijl helpen mij vechten tegen de onzichtbaarheid die vaak gepaard gaat met een oudere leeftijd. Er zijn geen maatstaven van leeftijd in mode, mijn nieuwe motto is dan ook ‘ga me niet vertellen dat er regels zijn.'”

Lees ook:  Marja Koppen (64) laat zien: je hoeft niet rijk te zijn om er goed uit te zien!

Leeftijd is irrelevant

Iemand vroeg ooit aan Lyn wat ze vond van de veelgehoorde opmerking dat je je moet kleden naar je leeftijd en haar antwoord was heel helder: “taal is een krachtig middel om het gedrag van mensen te beheersen en dat ene zinnetje is een manier om oudere vrouwen op hun plek te zetten. Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je je goed voelt in de kleding die je draagt, dat het compleet irrelevant is hoe oud je bent.”

 

Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater Lyn Slater

Wil je nog meer inspiratie? In dezelfde categorie is Misja B. het stijlicoon van Nederlandse bodem.

Via: My Modern Met en Fordham University

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Deze man plantte sinds 1979 in zijn eentje een bos groter dan Central Park
Exposeren op je 102de? Carmen Herrera doet het!
De bijzondere levensvisie van een man die in een zandkasteel woont
Hoe deze varkensboer besloot het helemaal anders te doen en veganist werd