Prinses Sofia van Zweden: modelprinses?

15 december 2021
486
Pinses Sofia

Prinses Sofia van Zweden (37) is al enkele jaren niet meer weg te denken uit de koninklijke familie. Ze is sinds 2015 getrouwd met prins Carl Philip, het jongste kind van koning Carl Gustaf en Koningin Silvia. Hoewel zij zichzelf heeft kunnen ontwikkelen zonder een koninklijk keurslijf, past ze perfect in een koningshuis anno 2022.

 

Burgerlijk meisje en naaktmodel: geen ideale schoondochter voor de koning

Voordat ze de koninklijke titel mocht aannemen, was ze beter bekend als Sofia Hellqvist. Bekend was ze zeker, namelijk als naaktmodel. Ze poseerde onder andere voor een mannenblad en was te zien in een reality programma. Tel daarbij een tatoeage en een piercing bij op en je krijgt een kleurrijke mix, maar niet die van een toekomstig prinses. Ze werd in eerste instantie dan ook niet erg warm ontvangen door het Zweedse volk. De kritieken trekt ze zich aan. Zo laat ze een tattoo verwijderen en draagt ze haar navelpiercing niet meer. Na haar werk als model volgde Sofia ook een studie boekhouding in New York. Ze specialiseerde zich in bedrijfsontwikkeling. Tevens verdiepte ze zich in ethiek en communicatie met kinderen. In New York werkte ze als yogatrainer om rond te komen. In 2010 begon het liefdesverhaal tussen haar en Carl Philip na een ontmoeting in Zweden, waar ze naar haar studie terugkeerde. In Zweden werkte ze nog een tijd als model en serveerster.

 

Een moderne sprookjesbruiloft

Hoewel trouwen met een burger tot eind vorige eeuw redelijk gevoelig lag, leek dit gegeven minder relevant in haar geval. Ze is echter niet het eerste familielid zonder adellijke komaf. Haar schoonmoeder, koningin Silvia, was dochter van een zakenman. Prins Daniël, de echtgenoot van Victoria, was sportschoolhouder voordat hij toetrad tot de Zweedse koninklijke familie. Op 27 juni maakt het paar de verloving bekend. Dit is ook het moment dat Sofia ook bij enkele optredens van de koninklijke familie aanwezig is, zoals de uitreiking van de Nobelprijzen later dat jaar en de nationale feestdag in 2015. Een week later, op 13 juli, gaven ze elkaar het jawoord.

Lees ook:  Met een schone lei beginnen: hier komt het vandaan

Prinses Sofia van Zweden

De frisse wind die prinses Sofia van Zweden zou meebrengen door haar afkomst, was ook merkbaar tijdens de bruiloft. Prins Carl Philip en Sofia kozen voor een moderne invulling van hun huwelijksinzegening. Bekende Zweedse artiesten brachten het nummer ‘Fix You’ van Coldplay ten gehore en zongen een Zweedse versie van het nummer ‘Umbrella’ van popster Rihanna. Niet te vergeten verlieten ze half swingend de kapel op het nummer Joyful, joyful. Voor de aanwezige koninklijke gasten was dit duidelijk even wennen, maar gingen overstag en klapten mee. Je zou bijna kunnen stellen dat Meghan en Harry inspiratie hebben opgedaan voor hún bruiloft. Sofia laat haar oude ik niet helemaal achter voor een rol als prinses. De tatoeage op haar rug laat ze wel staan. Deze is ook duidelijk te zien tijdens haar bruiloft.

 

Groot gezin voor Sofia van Zweden

Inmiddels hebben Prinses Sofia en Prins Carl Philip een gezin met drie kinderen. Hun eerste kind, Alexander, wordt geboren in 2016. Ruim een jaar later, op 31 augustus, wordt hun tweede zoon geboren. Ze geven hem de naam Gabriël. Op 26 maart 2021 verwelkomden ze hun derde kind: Julian. Doordat koning Carl Gustaf het aantal leden van het Zweedse Koninklijk Huis te beperken, hebben de jongens nog wel de titel van hertog, maar mogen ze niet meer aangesproken worden met ‘koninklijke hoogheid’. Sofia en Carl Philip staan achter dit besluit, bevestigen ze met een bericht op Instagram. Ze zijn blij dat hun kinderen hierdoor iets meer vrijheid krijgen. Het koppel heeft dan ook geen problemen om foto’s van hun gezin te tonen op sociale media. De kinderen van prinses Victoria, prinses Madeleine en Prins Carl Philip zijn over het algemeen sowieso vaker te zien in het openbaar of op foto’s dan de jongste generatie royals in Nederland.

Lees ook:  Hoe bescherm jij jouw ramen tegen de winter?

 

Project Playground en meer goede doelen

Nog voordat ze prinses werd, raakte Sofia betrokken bij een project genaamd Project Playground, dat zich inzet voor kinderen uit achterstandsgebieden in Zuid-Afrika. Sofia werkte ook een tijdje als vrijwilliger voor de stichting in het land. Ze was destijds een van de medeoprichters en is momenteel erevoorzitter van dit project. Begin 2020 keerde ze eventjes terug naar Zuid-Afrika om te kijken welke vorderingen door Project Playground zijn gemaakt. De prinses deed hier uitgebreid verslag van op Instagram.

Samen met haar echtgenoot heeft ze een eigen stichting opgericht, die zich inzet in de strijd tegen pesten. Tijdens de coronacrisis volgde ze een cursus om als vrijwilliger mee te kunnen helpen in het Sophiammet ziekenhuis in Stockholm. Ze hielp mee in de keuken en hielp bij het desinfecteren en het reinigen van kamers en apparatuur.

Prinses Sofia van Zweden

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down