Prikkelende kunstwerken van zeedieren, gemaakt van potloden

23 oktober 2016
398

Het was een zee-egel die kunstenares Jennifer Maestre in eerste instantie inspireerde tot het maken van deze werken. Van alle vormen van potlood - geslepen punten, slijpsel, afgesneden potloden - maakt ze organische sculpturen die lijken op wezens uit de zee. Jennifer wil met deze kunstwerken de kijker aantrekken maar ook een esthetische waarschuwing geven. Ze zegt hierover op haar website:

"De stekels van een zee-egel zijn prachtig en gevaarlijk tegelijk. Ze fungeren als een expliciete waarschuwing om niet dichtbij te komen. Tegelijkertijd oefenen ze een magische aantrekkingskracht uit op andere dieren (en mensen), ondanks de consequenties wanneer ze worden aangeraakt. In mijn werk combineer ik scherpe en zachte delen van het potlood als een paradox. Ik wil mensen verrassen."

Onlangs exposeerde ze Azerbaijan. Op haar website en Facebookpagina vind je nog meer voorbeelden van deze prikkelende kunstwerken.

jennifer-maestre11 jennifer-maestre10 jennifer-maestre9 jennifer-maestre8 jennifer-maestre7 jennifer-maestre5 jennifer-maestre3 jennifer-maestre2 jennifer-maestre

[hr]

Anderen bekeken ook: Sieraden van potlood

sieraden van potlood

 

 

Lees ook:  Sculpturen van drijfhout vertellen de verborgen verhalen uit de oceaan

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings