Prikkelende kunstwerken van zeedieren, gemaakt van potloden

1533 VIEWS
Prikkelende kunstwerken van zeedieren, gemaakt van potloden

Het was een zee-egel die kunstenares Jennifer Maestre in eerste instantie inspireerde tot het maken van deze werken. Van alle vormen van potlood – geslepen punten, slijpsel, afgesneden potloden – maakt ze organische sculpturen die lijken op wezens uit de zee. Jennifer wil met deze kunstwerken de kijker aantrekken maar ook een esthetische waarschuwing geven. Ze zegt hierover op haar website:

“De stekels van een zee-egel zijn prachtig en gevaarlijk tegelijk. Ze fungeren als een expliciete waarschuwing om niet dichtbij te komen. Tegelijkertijd oefenen ze een magische aantrekkingskracht uit op andere dieren (en mensen), ondanks de consequenties wanneer ze worden aangeraakt. In mijn werk combineer ik scherpe en zachte delen van het potlood als een paradox. Ik wil mensen verrassen.”

Onlangs exposeerde ze Azerbaijan. Op haar website en Facebookpagina vind je nog meer voorbeelden van deze prikkelende kunstwerken.

jennifer-maestre11 jennifer-maestre10 jennifer-maestre9 jennifer-maestre8 jennifer-maestre7 jennifer-maestre5 jennifer-maestre3 jennifer-maestre2 jennifer-maestre


Anderen bekeken ook: Sieraden van potlood

sieraden van potlood

 

 

MEER INSPIRATIE

Het zalige nietsdoen: portretten om helemaal van tot rust te komen
Een kunstzinnige ode aan de natuur
Deze magnifieke strandbeesten wandelen op de wind
Deze kunstenaar ‘schildert’ prachtige portretten met schroeven