Prachtige zandtekeningen die worden meegenomen door het opkomende tij

12 oktober 2016
507

De Britse kunstenaar Julian Richardson ontwerpt al sinds 2013 zand kunstwerken op de stranden van Engeland. In totaal heeft hij er al 45 ontworpen. Het mooie is dat Julian de kunstwerken construeert binnen een venster van 7 uur voordat het tij de tekeningen opeist.

De ontwerpen zijn erg abstract en het bovenaanzicht is schitterend om te zien. Met behulp van een hark schraapt hij de bovenste laag weg, om zo het donkere vochtige zand eronder te openbaren. Elke geometrische tekening bestaat uit een diameter van ongeveer 152 meter.

Julian Richardson is geïnspireerd door kunstenaars als M.C. Escher.  Daarnaast maakt hij alle geometrische stukken met de hand. Zijn artistieke inspiratie komt van het kijken naar logo’s en symbolen, het bestuderen van geometrische vormen in combinatie met de natuur en uren doorbrengen achter zijn tekentafel, zo proberen om de geometrische vormen tot leven te brengen.

‘’Door het begrijpen van de symbiotische relatie tussen de ontwerpen en de positie binnen een landschap, geeft mijn artwork de mogelijkheid om de geest van het publiek te betreden en te beïnvloeden hoe zij de wereld interpreteren. Dit motiveert mij om mijn creatieve mogelijkheden constant te bevorderen.’’

 

zandtekening-2016-10-11-17-41-26

zandtekening-2016-10-11-17-41-35

 

 

 

 

DCIM102GOPRO

zandtekening-2016-10-11-17-41-43

zandtekening-2016-10-11-17-41-54

 

Via: Faith is Torment 

Lees ook:  Natuur als inspiratiebron voor vrolijke straatkunst

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down