Prachtige wandelroutes

25 april 2021
425
rijschool tilburg

We mogen blij zijn dat Nederland geen tekort heeft aan mooie natuur en rustgevende wandelroutes. Op meerdere plaatsen in Nederland kun je een schitterend blokje om! Er zijn namelijk veel steden in Nederland waar ontzettend mooie wandelroutes zijn, die nog voor velen onbekend zijn. In deze blog krijgt de natuur van Nederland haar welverdiende aandacht. We hebben namelijk inspiratie genomen uit een van de meest alomvattende wandelroute boeken: de Routiq Wandelatlas van Nederland. Met meer dan 1000 routes in 21 nationale parken zaten er gegarandeerd enkele verborgen pareltjes tussen. Benieuwd? Lees dan gauw verder.

De historische Oude Warande (Tilburg)

Wat de Oude Warande zo bijzonder maakt is dat het bos behoort tot een van de laatste sterrenbossen van ons land. Een sterrenbos heeft een heel herkenbare structuur. Alle padden zijn namelijk recht en symmetrisch aan elkaar. De paden komen bij elkaar in een grote, open cirkel midden in het bos. Zeker in de herfst, wanneer alle bladeren fel gekleurd worden, is dit een prachtig beeld. Zeker de moeite waard dus!

De Haagse stranden

In Den Haag zijn er veel mooie stranden waar het prachtig is om te wandelen. Het Zuiderstrand staat bekend als het mooiste stukje van Den Haag. Het ligt direct achter de duinen en is perfect voor iedereen die van zee en strand houdt. Het is ook nog niet heel bekend bij toeristen, waardoor je hier voornamelijk Haagse inwoners zult vinden. Een echt pareltje onder de inwoners dus! Rijschool Den Haag rijdt hier dan ook altijd even langs om hun leerlingen kennis te laten maken met dit prachtig stukje Den Haag.

Lees ook:  NASA maakte een lijst van 18 luchtzuiverende planten voor in huis

Wintermaanden op het Zuiderstrand

De altijd drukke beachclub op het Zuiderstrand is geopend van maart tot en met oktober. In de winter is het Zuiderstrand helemaal leeg, van Scheveningen tot Hoek van Holland kun je er vrij naar kijken. Het Zuiderstrand is in deze periode geschikt voor een heerlijke strandwandeling om lekker uit te waaien. De zee heeft nog nooit zo fris geroken en de golven zijn hoger dan ooit. Een gevoel van vrijheid!

Máximapark Utrecht

Het stadspark bij Utrecht is bijna zo groot als de binnenstad zelf. Dit grote park kan in principe door twee gedeeld worden. Hierbij bestaat het park enerzijds uit ruige bossen en ongerepte natuur. Anderzijds bestaat het park voor de helft uit schitterende tuinen. Wil je genieten van beide? Wandel dan langs het Lint. Dit is een pad van zo’n 10km lang die het hele park omringt.

Wandelen in een klassiek stadscentrum

Wie zegt dat lekker wandelen alleen in de natuur kan? Wij niet! Midden in het stadscentrum van het zuidelijke Maastricht vind je het Stokstraatkwartier. Deze wijk was vroeger gevuld met armoede, tot de overheid ingreep. Ze wilde deze wijken in hun oudere glorie behouden en hebben het gerestaureerd tot luxe wijken. Wandel door dit stukje geschiedenis en kijk je ogen uit!Wandelroutes

Ultiem uitwaaien

Ultiem uitwaaien, dat kan uiteraard maar op één plek. De duinen! Een van de fijnste duingebieden om te wandelen zijn de duinen van Goeree. Dit ruige gebied, gelegen in Goeree-Overflakkee, bestaat uit stuifduinen, slikken, stranden en zelfs een stukje bos. Je vind hier bijna alles. Er zijn grote stukken waar verhoogde paden zijn aangelegd. In het winterseizoen kruipt het water hier namelijk ver de duinen op. Waterdichte wandelschoenen? Geen overbodige luxe.Wandelroutes

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Wie of wat bepaalt de prijs van kunst?

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down