Prachtige wandelroutes

44 VIEWS
Prachtige wandelroutes

We mogen blij zijn dat Nederland geen tekort heeft aan mooie natuur en rustgevende wandelroutes.
Op meerdere plaatsen in Nederland kun je een mooi blokje om. Er zijn veel steden in Nederland waar veel mooie wandelroutes zijn, die nog voor velen onbekend zijn. In deze blog krijgt de natuur van Nederland haar welverdiende aandacht.

 

De historische Oude Warande (Tilburg)

Wat de Oude Warande zo bijzonder maakt is dat het bos behoort tot een van de laatste sterrenbossen van ons land. Een sterrenbos heeft een heel herkenbare structuur. Alle padden zijn namelijk recht en symmetrisch aan elkaar. De paden komen bij elkaar in een grote, open cirkel midden in het bos. Zeker in de herfst, wanneer alle bladeren fel gekleurd worden, is dit een prachtig beeld. Zeker de moeite waard dus.

 

De Haagse stranden

In Den Haag zijn er veel mooie stranden waar het prachtig is om te wandelen. Het Zuiderstrand staat bekend als het mooiste stukje van Den Haag. Het ligt direct achter de duinen en is perfect voor iedereen die van zee en strand houdt. Het is ook nog niet heel bekend bij toeristen, waardoor je hier voornamelijk Haagse inwoners zult vinden. Een echt pareltje onder de inwoners dus! Rijschool Den Haag rijdt hier dan ook altijd even langs om hun leerlingen kennis te laten maken met dit prachtig stukje Den Haag.

Lees ook:  Zo ga je stijlvol en elegant de trap op

Wintermaanden

De beachclub op het Zuiderstrand is geopend van maart tot en met oktober. In de winter is het Zuiderstrand helemaal leeg, van Scheveningen tot Hoek van Holland kun je er vrij naar kijken. Het Zuiderstrand is in deze periode geschikt voor een heerlijke strandwandeling om lekker uit te waaien. De zee heeft nog nooit fris geroken en de golven zijn hoger dan ooit. Een gevoel van vrijheid!

Bewaking op het Zuiderstrand

Het Haags Reddingsteam (HVRB) zorgt voor de veiligheid van de stranden van Den Haag. In de zomer zijn er twee strandwachters op het Zuiderstrand, één aan de Machiel Vrijenhoeklaan in Kijkduin en de andere aan de Duivelandsestraat (lijn 10). Vanaf eind mei is er elk weekend een strandpost open. Het hoofdstation van Kijkduin is medio juli ook doordeweeks geopend.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

De interieurtrends van 2021
Ontdek het Romeins verleden van Zuid-Limburg
Dit zijn de mooiste plekken van IJsland
Bezinnen in Zuid-Limburg: ervaar een digital-detox