Levensechte vogels van honderden stukjes papier

28 oktober 2014
229

Wij moesten even 2 keer kijken. Deze vogels zijn namelijk allemaal van papier gemaakt. Kunstenares Diana Beltran Herrera vervaardigt ze zo natuurgetrouw mogelijk met de hand uit honderden stukjes papier. Ze startte deze vogelserie in samenwerking met het Cornell Fine Arts Museum en de afdeling Biologie en Milieustudies van het Rollins College in Amerika.
In de keuze voor papier ligt het idee dat ook dit een vergankelijk medium is. Zo wil ze het bewustzijn van mensen vergroten om met zorg om te gaan met de natuur.
Daarnaast maakt ze in opdracht van de Longwood Gardens - een omvangrijke botanische tuin in Pennsylvania - een vogelserie voor een tentoonstelling. "Voor de Longwood Gardens is het gebruikelijk om opgezette vogels te gebruiken, maar deze keer vroegen ze mij of ik niet een serie van papier kon maken".
Een mooie en interessante oplossing - we vragen ons of er mensen zijn geweest die zich niet hebben gerealiseerd dat ze met een papieren exemplaar van doen hadden..
db american robin db american robin 2
Roodborstlijster
db blauwe gaai
Blauwe gaai
db eastern meadow lark
Oosterse boomleeuwerik
db Noordelijke spotgaai
Noordelijke spotgaai
db red bellied woodpecker db red bellied wp 2
Rode specht
db vogels
Rode kardinaal
db hairy woodpecker
Specht
db eastern blue bird
Oosterse blauwvogel

Lees ook:  Terug naar de natuur: logeren in een authentieke gîte in Zuid-Frankrijk

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings