
Met een achtergrond in evenementenplanning en een passie voor design, maakt de in Los Angeles gevestigde bakker Alana Jones-Mann op maat gemaakte taarten die gelijk staan aan eetbare kunst.
Jones-Mann heeft haar patisserie inspiratie gevonden in het onverwachte: in knusse tapijten en vloerkleden, maar ook in bloemen en planten. Haar zoete lekkernijen- van taarten tot cupcakes- zijn kleurrijke, abstracte, retro-ontwerpen met gestructureerde oppervlakken en daarmee flirt deze dame heerlijk met de jaren ‘70.
Elementen uit het interieur
Naast vloerbedekking en tapijten gebruikt Jones-Mann verschillende items uit het interieur als uitgangspunt voor haar creaties. Van decoratieve wandkleden en nostalgisch behang tot zwart-witte tegels en stijlvolle terraria. Wat ze ook maakt, elke fantasierijke cake onderstreept haar liefde voor ontwerp, decoratie en detail. Want zoals ze het aangeeft op haar website “gaat het allemaal om de details”
Bekijk ook haar Instagram pagina en verwonder je over haar creativiteit!
Uitgangspunt: tapijt
Uitgangspunt: behang
Uitgangspunt: wandkleed
Uitgangspunt: tegel
Uitgangspunt: cactussen en terraria
Bekijk hoe Jones-Mann te werk gaat in onderstaand filmpje terwijl ze één van haar kunstige cactussen boetseert!
Kun je geen genoeg krijgen van de kunst van het bakken? Bewonder dan ook eens deze prachtige eetbare meesterwerken. Van eetbare minatuurtuinen tot taarten van bloeiende bloemen!