Prachtige pruiken van papier

24 augustus 2017
1783
papierkunst

Asya Kozina maakt pruiken van de flamboyante haardracht van de Victoriaanse tijd. Niet van haar, maar van papier! Kozina is Russische, de historische pruiken hebben haar altijd gefascineerd: "Dit is kunst om de kunst, schoonheid om de schoonheid. Er is geen praktisch nut, maar ze zijn gewoon mooi."

Het papier wordt gekruld, geknipt en gevouwen, net zolang tot er replica's ontstaan die niet onder doen voor het origineel. Ze voegt, geheel naar gebruik van die tijd, ook elementen zoals bloemen, veren en zelfs een schip bovenop, toe.

"Het helpt om papier te gebruiken. Hierdoor kan ik focussen op de belangrijkste vorm en verlies ik me niet in onnodige details", aldus Kozina.

asya kozina asya kozina2 asya kozina4 asya kozina5 asya kozina6

asya kozina3

Meer zien? Hier vind je onze hele verzameling van bijzondere papierkunst!

 

 

Lees ook:  Loyaliteit en ethiek: de morele dimensies van trouw zijn

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down