Prachtige portretten van nieuwsgierige wilde dieren | Natuurfotografie

27 juli 2016
506

Waar de meeste mensen hard weg willen rennen wanneer ze een beer in het wild tegenkomen, probeert de Finse fotograaf Konsta Punkka juist nog dichterbij te komen. Hij is nog maar 21 lentes jong, maar maakt nu al de meest spectaculaire beelden van de natuur. Van kleine eekhoorns tot forse beren, elk dier krijgt hij met een nieuwsgierige blik voor zijn lens. 

Werkwijze van Konsta Punkka

Het geheim van zijn fotografie is: ontzettend veel geduld hebben. Hij fotografeert minimaal 4 uur per dag, zijn voorkeur gaat namelijk uit naar het maken van foto’s van dichtbij in plaats van met een lange lens “zodat je de gevoelens en gedachten van de dieren door de lens kunt zien”. Dit betekent dat hij de gewoontes en slaapplaatsen van de dieren moet leren kennen en hun vertrouwen moet proberen te winnen.

Dierenfluisteraar

Om het vertrouwen van de dieren te winnen, moet hij zoveel mogelijk in hun leefgebied komen. Hij komt er wel 100 tot 500 keer, voordat het hem lukt om de dieren te benaderen. Iedere keer dat hij terugkomt, maakt hij gebruik van dezelfde lokroep, zoals bijvoorbeeld een bepaalde fluittoon. Zo herkennen de dieren dat hij het is en beseffen ze zich op een gegeven moment dat ze niet bang voor hem hoeven te zijn.

Verschuilen

In het begin rennen de dieren vaak nog weg, dus dan moet hij urenlang op de koude grond liggen of gebruik maken van een oncomfortabele schuilhut. Dit is soms dus best afzien, maar “het is de pijn van twee dagen in een houten schuilhut liggen, enkel brood eten en  met niemand praten achteraf absoluut waard wanneer je uiteindelijk het shot hebt waar je op hoopte,” zegt hij. Bovendien kan hij zo soms de grotere dieren, zoals beren, van heel dichtbij en op een redelijk veilige wijze op de foto krijgen. Over een bijzondere ontmoeting met een beer vertelt hij: "deze beer van meer dan 300 kilo had me door en niesde in mijn lens toen ik hem probeerde te fotograferen. Het was een van de meest verbluffende en enge momenten uit mijn leven."

Lees ook:  Kleurrijke tulpenvelden veranderen in abstracte kunstwerken door vogelvluchtperspectief | Fotografie

Kijk voor meer schitterende natuurfoto's op zijn Instagram of Facebook pagina.

Konsta Punnka9

Konsta Punnka6

Konsta Punnka8

Konsta Punnka10

Konsta Punnka13

Konsta Punnka11

Konsta Punnka4

Konsta Punnka5

Konsta Punnka2

Konsta Punnka

Konsta Punnka15

Konsta Punnka16

Konsta Punnka7

Konsta Punnka3

Konsta Punkka

Konsta Punkka

Konsta Punkka

Konsta Punkka 'de eekhoornfluisteraar'. Foto gemaakt door: Jaakko Kahilaniemi

Bron: Skillshare Via: Bored Panda

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down