'Geschilderde' portretten van kleurrijke bloemen

9 november 2017
313

Bijzondere portretten gemaakt van bloemen brengt wat kleur tijdens dit koude, grijze seizoen. Beeltenissen van onder meer Frida Kahlo en Vincent van Gogh zijn geheel gemaakt van bloemen, stelen en takken. 

Schilderen met bloemen

Vicky, eigenaresse van de (online) winkel Sister Golden die zij samen runt met haar dochter Brooke, schildert met bloemen. Zij arrangeert kleurige bloemen, takken, stelen en bladeren op zo'n manier dat er een portret ontstaat. Er komt geen pen, potlood of verf aan te pas en dat is bijzonder. Een heel nieuwe manier van portretteren!

Helaas vergaan de bloemen ook weer, dus wordt er een hoge resolutiefoto gemaakt om het werk te vereeuwigen. De posters zijn te verkrijgen in de webshop van Sister Golden. Een mooie aanwinst voor aan de muur.

Creativiteit: vind inspiratie in de wereld om je heen

Vicky groeide op in een creatieve omgeving. Haar moeder was designer en fotografe. Het zit haar dus in het bloed. Vicky is ook in haar professionele leven altijd creatief bezig geweest. Onder andere als grafisch designer en illustrator. Haar dochter Brooke heeft zij dan ook de creatieve paplepel ingegoten. Brooke heeft naar eigen zeggen geen tekentalent, maar daar gaat volgens haar creativiteit ook niet om:

Creativiteit en creëren gaat niet alleen maar over hoe goed (of niet) je bent met een potlood. Het gaat over het vinden van inspiratie in de wereld om je heen en dat gevoel te kanaliseren in iets wat je graag doet.

Wij hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. Deze creativiteit zie je ook terugkomen in de werken van Vicky. Mooi hoe ze niet alleen de gezichten sprekend weergeeft, maar ook een stuk van de innerlijke wereld.

Lees ook:  Een garderobe van papier

One-of-a-kind kunstwerken

Sister Golden verkoopt naast deze bijzondere werken van Vicky ook one-of-a-kind handgemaakte werken van kunstenaars over de hele wereld. Zie hiervoor ook hun Instagram account. De producten zijn online te verkrijgen in hun webshop.

sister golden 1

sister golden 2

sister golden 3

sister golden 4

sister golden 5

sister golden 6

sister golden 7

sister golden 8

sister golden 9

sister golden 10

sister golden 11

sister golden 12

sister golden 13

sister golden 14

sister golden 15

Zoek je naar meer inspiratie van kunst met bloemen, bekijk dan ook de werken van Malina Malinovaya. In haar betoverende Floral tea story-serie creëert zij thee van bloemen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings