‘Geschilderde’ portretten van kleurrijke bloemen

1272 VIEWS
‘Geschilderde’ portretten van kleurrijke bloemen

Bijzondere portretten gemaakt van bloemen brengt wat kleur tijdens dit koude, grijze seizoen. Beeltenissen van onder meer Frida Kahlo en Vincent van Gogh zijn geheel gemaakt van bloemen, stelen en takken. 

Schilderen met bloemen

Vicky, eigenaresse van de (online) winkel Sister Golden die zij samen runt met haar dochter Brooke, schildert met bloemen. Zij arrangeert kleurige bloemen, takken, stelen en bladeren op zo’n manier dat er een portret ontstaat. Er komt geen pen, potlood of verf aan te pas en dat is bijzonder. Een heel nieuwe manier van portretteren!

Helaas vergaan de bloemen ook weer, dus wordt er een hoge resolutiefoto gemaakt om het werk te vereeuwigen. De posters zijn te verkrijgen in de webshop van Sister Golden. Een mooie aanwinst voor aan de muur.

Creativiteit: vind inspiratie in de wereld om je heen

Vicky groeide op in een creatieve omgeving. Haar moeder was designer en fotografe. Het zit haar dus in het bloed. Vicky is ook in haar professionele leven altijd creatief bezig geweest. Onder andere als grafisch designer en illustrator. Haar dochter Brooke heeft zij dan ook de creatieve paplepel ingegoten. Brooke heeft naar eigen zeggen geen tekentalent, maar daar gaat volgens haar creativiteit ook niet om:

Creativiteit en creëren gaat niet alleen maar over hoe goed (of niet) je bent met een potlood. Het gaat over het vinden van inspiratie in de wereld om je heen en dat gevoel te kanaliseren in iets wat je graag doet.

Wij hadden het zelf niet beter kunnen zeggen. Deze creativiteit zie je ook terugkomen in de werken van Vicky. Mooi hoe ze niet alleen de gezichten sprekend weergeeft, maar ook een stuk van de innerlijke wereld.

Lees ook:  Bloemschikken voor gevorderden

One-of-a-kind kunstwerken

Sister Golden verkoopt naast deze bijzondere werken van Vicky ook one-of-a-kind handgemaakte werken van kunstenaars over de hele wereld. Zie hiervoor ook hun Instagram account. De producten zijn online te verkrijgen in hun webshop.

sister golden 1

sister golden 2

sister golden 3

sister golden 4

sister golden 5

sister golden 6

sister golden 7

sister golden 8

sister golden 9

sister golden 10

sister golden 11

sister golden 12

sister golden 13

sister golden 14

sister golden 15

Zoek je naar meer inspiratie van kunst met bloemen, bekijk dan ook de werken van Malina Malinovaya. In haar betoverende Floral tea story-serie creëert zij thee van bloemen

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Boeketten van versteende bloemen
Dit huis heeft prachtige tapijten en gordijnen van echte bloemen
Deze vrouw plant wilde tuinen van tulpen in het Nederlandse landschap
Kunstenares maakt levensgrote installaties van geborduurde bloemen