Prachtige fotoserie van de wilde ponies van IJsland

16 januari 2017
194

De IJslandse Bragi J. Ingibergsson (1961) kreeg zijn eerste camera toen hij 12 jaar oud was. Sindsdien maakt hij foto's van natuur en landschappen, zijn favoriete onderwerpen. Hoewel hij veel reist en over de hele wereld fotografeert, gaat er voor hem uiteindelijke niets boven de natuur in IJsland. Grillige stranden, uitgestrekte groene heuvels, het vlammende Noorderlicht: elke dag biedt weer nieuwe bijzondere momenten en natuurfenomenen om vast te leggen.

In deze fotoserie legde Bragi de vierbenige inwoners van de ruige eiland vast. Met hun bescheiden formaatjes, sterke, gedrongen lijven en karakteristieke hoofden zijn ze prachtig materiaal om te fotograferen! De voorvaderen van deze IJslandse ponies zijn door de Vikingen meegebracht. Ook de Kelten namen paarden mee waarvan de huidige ponies afstammen.

Sinds 1882 is er in IJsland een invoerverbod op paarden. De IJslanders gingen schepen bouwen en legden contact met de buitenwereld, maar men vond het belangrijk om het zuivere ras de paarden te behouden. Waarschijnlijk is het zelfs zo dat er vanaf de 12e eeuw al geen paarden meer werden geïmporteerd en het ras dus al vele honderden jaren geïsoleerd is gefokt.

ijslanders2 ijslanders3 ijslanders4 ijslanders5 ijslanders6 ijslanders7 ijslanders8 ijslanders9 ijslanders10

 

 

 

Lees ook:  Noorderlicht fotograferen doe je met deze handige tips

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De verschillende soorten Philodendron verzorgen

Waarom koud water goed voor je is

Zo verzorg je de passiebloem!

Dieren sport door de jaren heen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings