De magie van de draaitafel

20 december 2015
148

Meer dan 5000 jaar geleden ontstond in een klein dorpje ten zuiden van Seoul het begin van de keramische cultuur waar het dorp nu bekend om staat. Hoewel de techniek in de loop der jaren steeds is gemoderniseerd, proberen de kunstenaars de traditie van rust, eenvoud en spirituele ingetogenheid te bewaren.
Wanneer je naar onderstaand filmpje kijkt is dat precies het gevoel dat meesterkeramist Lee Hyuang Gu weet over te brengen als de klei op de draaitafel zich langzaam in zijn handen vormt. Neem even 4 minuten pauze en geniet:

Laat je betoveren

Ook in het filmpje hieronder verwonder je je over het hypnotiserende effect van een bal klei op een draaischijf. De maker creëert een dunne hals wat de broosheid van het kunstwerk benadrukt.

Pottenbakken in miniatuur

Jon Almeda maakt miniatuur-pottenbakkunst. Lees hier hoe hij zijn pottenbakkerscarrière begon.

 
 

Zelf aan de slag?

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je zelf een pottenbakkerscarrière beginnen? Met dit boek leer je de beginselen van keramische kunst.

Lees ook:  Op flats in Goes staan gigantische duiven geschilderd zoals je ze nog nooit eerder zag

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Beste honeymoon bestemmingen in Nederland

De bonsaiboom-verzorggids: alles wat je moet weten over het snoeien & verzorgen van de bonsai

De zuiverende werking van de zoutlamp en betekenis hiervan

Het sterrenbeeld Tweeling: eigenschappen en karakter

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings