Positiviteits quotes voor wat geluk in je leven

24 januari 2022
710
positiviteits quotes

We weten dat positiviteit je leven een heel stuk aangenamer kan maken. Positiviteit of positieve emoties kunnen ruimte in je hoofd creëren en negatieve gedachtes verminderen. Positiviteit is het richten op het verbeteren van je welzijn en het uitbreiden van je geluk. Je kijkt naar de positieve punten en elementen in je leven en bent gericht op de toekomst in plaats van het verleden. Ondanks dat positief in het leven staan dé oplossing lijkt de zijn voor een gelukkig leven is het voor sommige mensen lastig om die positieve mindset te vinden en te behouden. Wil jij positiviteit in jouw leven creëren? Wij zullen je er alles over vertellen! Ook hebben we een aantal mooie positiviteits quotes die je elke dag als een herinnering kunt lezen.

positiviteits quotes
positiviteits quotes

Meer dan alleen positiviteits quotes

Naast dat positiviteits quotes kunnen helpen om wat positiviteit in jouw leven te creëren zijn er ook een aantal aspecten die belangrijk zijn voor een positief leven.  De aspecten zijn:

Relaties

De mens is een enorm sociaal dier. Het is dan ook ontzettend belangrijk om te kunnen bouwen op anderen. Het draagt bij aan het welzijn om betekenisvolle connecties aan te gaan.

Positieve emoties

Naast dat je positieve emoties moet uitzoeken moet je ze ook echt ervaren. Maak dus altijd ruimte vrij om je echt goed te voelen.

Toewijding

Een ander aspect dat belangrijk is voor positiviteit is het opgaan in iets wat je met plezier doet en waar je goed in bent. Je moet er je ziel en zaligheid in kunnen steken.

Lees ook:  Een dromerig onderwaterballet van bloemen

Prestaties

Het presenteren of wel het behalen van je persoonlijke doelen zorgt voor meer levenslust en energie. Het gaat hier om het constant verbeteren van jezelf.

positiviteits quotes

positviteits quotes

Hoe zit een leven vol positiviteit eruit?

Maar hoe creëer je zo een leven vol positiviteit nu? Positiviteits quotes zijn tenslotte een mooie aanvulling maar niet dé oplossing voor een positieve mindset. Wij geven daarom wel een aantal tips om positiever in het leven te staan.

Je dachten beïnvloeden

De eerste belangrijke tip die wij meegeven is dat gedachten te beïnvloeden zijn. Je kunt deze tenslotte zelf omzetten in iets positiefs. Toegeven aan gedachten in plaats van denken dat ze voor jou bepaald worden is de basis van positiviteit.

Weg met je telefoon

Je telefoon heeft een enorm slechte invloed op je gevoel. Dit wordt vaak gecreëerd door social media. Doordat mensen het “perfecte plaatje” delen of negatieve reacties achterlaten kan dit ervoor zorgen dat je gevoel of gedachtegang  wordt beïnvloed. Een positief leven is dan ook een leven waarin je je niet vergelijkt met anderen.

Gezond eten

Zelfs je eetpatroon heeft invloed op jouw manier van denken. Bloedsuikerspiegel heeft namelijk invloed op hoe je je voelt. Te veel suikers kunnen ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel gaat zitten. Een gezond leefpatroon zorgt dus voor meer positiviteit.

Een positieve omgeving

Ook externe factoren hebben invloed op jouw eigen gedachtes. Als je omgeving uit mensen bestaat die allemaal positief in het leven staan en positief denken zul je snel merken dat het voor jou ook makkelijk zal zijn om negativiteit achterwege te laten.

Lees ook:  Gedicht: Onhandig gekozen metafoor
positiviteits quotes

Naast dat een positieve mindset ervoor kan zorgen dat je veel meer positiviteit kan creëren in je leven zijn er nog veel meer andere factoren die daaraan kunnen bijdragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sporten, voldoende slaap en mediteren. Wil je meer weten over waarom mediteren goed voor je is? Je leest het in een van onze andere blogs.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De rol van orakels in de Griekse mythologie: Voorspellingen en raadplegingen

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down