Portretten van potloodslijpsel

1074 VIEWS
Portretten van potloodslijpsel

Sommige mensen hebben zoveel oog voor vorm en esthetiek, dat ze met minimale inspanning de prachtigste dingen kunnen maken. Een simpele streek, een snelle draai, een paar vegen met een kwast en opeens verschijnt een levensechte beeltenis. Zo verheft Giulia Bernadella kliederen met koffievlekken tot een kunst. Gavin Worth gebruikt voor zijn minimalistische sculpturen niet meer dan één simpele ijzerdraad. En met een paar streken van zijn kwast zet Endre Penovác een perfect aaibare kat op papier.

Vandaag voegen we Kyle Bean aan het rijtje toe. Want wat eerst nog een hoopje potloodslijpsel was, wordt door zijn toedoen in een oogwenk een sprekend portret. Naast ieder portret ziet u het potloodje waar het mee gemaakt is (of wat daar nog van over is). Met deze portretten van potloodslijpsel krijgt ‘tekenen met potlood’ zo een totaal nieuwe betekenis. Bijzonder!

portretten van potloodslijpsel portretten van potloodslijpsel portretten van potloodslijpsel portretten van potloodslijpsel


Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars