Populairste diëten van 2021

45 VIEWS
Populairste diëten van 2021

Anno 2021 zijn meer mensen dan ooit bezig met diëten om af te vallen of bij te komen. Het is al een aantal jaren een ware trend aan het worden om te sporten en het beste uit jezelf te halen. Er komen jaarlijks echter honderden nieuwe diëten bij en daardoor kunnen sommige door de bomen het bos niet meer zien. Om deze reden hebben we alle populaire diëten van 2021 op een rij gezet. We hebben dit gedaan, zodat je een makkelijke en overwegen keuze kan maken om je doelen te behalen. Hieronder benoemen we een aantal diëten waar je volgens ons het beste resultaat mee zal behalen.

Wat is een dieet?

Voor je een wel doordachte keuze maakt welk dieet je wilt hebben is het natuurlijk wel belangrijk om te weten wat een dieet is. Kort samengevat is een dieet een methode die bedoeld is om af te vallen of bij te komen. Als we het hebben over een afvaldieet dan gaan we een dieet volgen waar je minder energie binnen krijgt dan je verbrand. Als je wilt aankomen moet je dus het tegenovergestelde doen en meer energie binnen krijgen dan je verbrand. Een dieet is niets meer dan een voorgeschreven eetpatroon, waarmee je je fitnessdoel kan bereiken. Er zijn duizend-en-een verschillende diëten die allemaal verschillen in samenstellingen en voedingsmiddelen. Er zijn ook allerlei websites, zoals voedingsschema, die je tips en tricks geven bij het maken van een voedingsschema. Hieronder gaan we je meer vertellen over de beste diëten van 2021.

Dieet

Keto dieet

Het Keto dieet of Ketogeen dieet is een erg extreme vorm van koolhydraatarm eten. Dit dieet is een van de beste diëten als je snel wilt afvallen. Het doel met het Ketogeen dieet is dat je zo min mogelijk koolhydraten binnenkrijgt. Per dag mag je maximaal 30 tot 50 gram aan koolhydraten binnenkrijgen. Dit compenseer je echter wel door meer vetten en eiwitten binnen te krijgen. Door dit te doen leer je je lichaam vetten als energiebron te gebruiken in plaats van koolhydraten. Je lichaam komt dan in ketosis, waardoor je meer vet verbrand dan wanneer je een koolhydraat rijk dieet volgt.

Lees ook:  Keto dieet

Paleodieet

Het Paleodieet is een dieet die je mee terugneemt naar een lang vergeten tijd. Vroeger aten mensen alleen wat de natuur hun gaf. Tegenwoordig eten we allemaal voedsel wat onnodig bewerkt is en waar vaak veel suikers inzitten. Het Paleodieet leert je alleen voedsel te consumeren wat uit de natuur komt en wat eenvoudig is te verteren. Dit is ook ideaal voor mensen die graag gezonder willen leven en van al het bewerkte voedsel af wil blijven. Als je het Paleodieet volgt zal je na een tijdje gewicht gaan verliezen, maar dit is niet de hoofdfocus van het dieet. Het Paleodieet verbied je echter wel erg veel voedsel, waardoor je moet oppassen met wat je eet.

Atkins dieet

Het Atkins dieet is een wereldwijd bekend dieet dat al jaren bestaat. Dit dieet legt de focus om zo veel mogelijk koolhydraten te vermijden. Als je Atkins dieet volgt zal je veel vlees gaan consumeren, waardoor je de focus legt op een hoge eiwitopname. Dit dieet bestaat ui vier verschillende fases en kan zeer effectief zijn, mits je genoeg discipline ervoor hebt.

Intermittent fasting

Intermittent fasting is niet per definitie een dieet, maar meer een levenswijze. Bij intermittent fasting is het de bedoeling dat je een vaste periode per dag gaat vasten. Een veel voorkomende manier van vasten is de 16/8 regel. Bij deze regel vast je zo’n 16 uur per dag en dan kan je binnen 8 uur alles consumeren wat je wilt. Het idee achter intermittent fasting is dat we gaan leven zoals de jagers en verzamelaars. Vroeger werd er eerst gejaagd en verzameld voor er gegeten kon worden, waardoor deze mensen een langere tijd niet aten.

Lees ook:  Is pompoen gezond? 5 voordelen van pompoen

Welk dieet werkt het beste?

Welk dieet het beste werkt varieert per individu het is niet dat het ene dieet beter is dan het ander. Het is meer dat je moet gaan kijken wat voor jou zelf het beste werkt en wat je het fijnste vind. Een van onze favorieten is echter intermittent fasting, omdat dit niet per se een dieet is maar een manier van leven. Intermittent fasting kan je vaak combineren met een ander dieet, waardoor je je doelen nog sneller zal behalen dan voorheen. Als je het Ketogeen dieet samen met intermittent fasting doet zal je erg snel resultaat zien. Het enige bij het Ketogeen dieet is dat je een tijdje moet wennen. Dit komt omdat je je lichaam gaat leren een andere energiebron te gebruiken en dit heeft tijd nodig. Na deze periode zal je zelf meer energie hebben dan je van tevoren had en het vet smelt haast weg!

Ketogeen dieet

MEER INSPIRATIE

Surströmming
Unieke plekken om te gaan uiteten in Nederland
Weerstand vergroten
Keto dieet