Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie

2514 VIEWS
Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie

Nicholas Baker uit Salt Lake City, Verenigde Staten, maakt fantastische illustraties. Tijdens zijn zware revalidatie na een motorongeluk ontdekte hij zijn talent voor het pointillisme. Hij zet miljoenen stipjes op papier die uiteindelijk een geheel vormen. 

Nicholas Baker en pointillisme

Niet veel kunstenaars steken zoveel tijd in hun creaties als Nicholas Baker. De jonge kunstenaar uit Amerika zet elk stipje met een gedachte. Het zijn echter geen tientallen of honderden stipjes, maar miljoenen! Opvallend zijn de prachtige schaduwen die Nicholas kan creëren met het zetten van juist veel of weinig stipjes. Hij heeft vele uren gewerkt aan zijn vaardigheden en merkte dat dat een hoop opleverde.

Bijzondere olifant werkt als therapie

Aan zijn olifant, inclusief gerimpelde huid, een gebroken slagtand en kristallen heeft Nicholas minimaal 160 uur gewerkt. Deze maakte hij toen hij 8 maanden moest revalideren na een heftig motorongeluk. Elke dag verheugde hij zich erop om de gedetailleerde illustratie verder af te maken. Nicholas hoopt dat hij anderen kan inspireren om hun passies te volgen. Hij zegt zelf het volgende over zijn gedetailleerde olifant:

This piece has massive sentimental value to me and acts as a highlight for overcoming the most challenging months of my life.

De olifant die Nicholas maakte tijdens zijn revalidatie

Lees ook:  Een verstilde wereld van verborgen onderwaterbeelden

pointillisme

pointillisme

pointillisme

Hieronder een time-lapse filmpje van het maken van de olifant

De tekst gaat verder onder de rest van de afbeeldingen

pointillisme

pointillisme

 

pointillisme

pointillisme

pointillisme

pointillisme

pointillisme

pointillisme

Waar komt het pointillisme vandaan?

Pointillisme is een techniek die vooral aan het einde van de negentiende eeuw werd beoefend. Het is een schildertechniek waarbij er geen streken of vlakken op het doek worden aangebracht, maar stippen. Het is een stroming binnen het impressionisme en is ontstaan rond 1880 in Frankrijk. Fransman Georges-Pierre Seurat was de eerste die zich deze techniek eigen maakte.

Het meest beroemde schilderij Georges-Pierre Seurat waarbij hij gebruikt maakte van het pointillisme

pointillisme

Vind je het pointillisme ook zo bijzonder? Bekijk dan ook zeker deze illustraties, bestaande uit tientallen gekleurde Barbie schoentjes in plaats van stipjes! 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Perzische tapijten van opgerold papier
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Optische illusies van hout: dit is namelijk geen klei….
Hoe je aluminiumfolie kan omtoveren tot perfecte glanzende ballen