Poëzie van oude schroeven

24 maart 2015
304

Stalen schroeven zijn waarschijnlijk de laatste objecten waar je emotie aan toe zou schrijven, maar Tobbe Malm ziet het anders. De Zweedse smid maakt van oude bouten en moeren menselijke figuren die ondanks hun simpele vorm een scala aan emoties uitstralen. Mooi is dat Tobbe slechts kleine aanpassingen maakt en de schroeven ook hun industriële identiteit behouden.
"De schroeven komen van een oude boerderij in het hart van het Bergsladengebied in Zweden. Ik vond ze in een schuur. Ze deden me meteen denken aan menselijke verschijningen, het voelde alsof ze iets te vertellen hadden. Ik heb geprobeerd ze in onderlinge relatie met elkaar te brengen, en opeens ontstonden er hele verhalen over vreugde, verdriet, pijn, warmte en humor. Het voelde alsof er poëzie ontstond, vandaar de titel van deze serie."
tobbe malm7 tobbe malm6 tobbe malm5 tobbe malm4 tobbe malm3 tobbe malm2 tobbe malm tobbe malm 9 tobbe malm 8
 
 

Lees ook:  8x de mooiste kunstwerken van Karel Appel

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings