Poëtische sterrenhemels

16 maart 2015
98

Wanneer je op een zgn. telescopische lichtkaart kijkt, dan valt altijd op hoezeer onze wereld 's nachts verlicht is. De contouren van de verschillende landen tekenen zich scherp af tegen de waterlijn, grote steden en gebieden met kassenbouw vormen één grote lichtvlek welke langzaam uitdunt richting de landelijke gebieden waar slechts enkele lichtpuntjes de kaart kleuren.
Er zijn in onze dagelijkse wereld nog zo weinig plekken waar het 's nachts echt donker is, dat we ons vaak weer verbazen als we ergens zijn waar de sterrenhemel dichtbij voelt en zich als een ragfijne deken om ons heen vouwt.
Fotograaf Mikko Lagerstedt komt uit Finland; hier is nog weinig lichtvervuiling. Daar maakt hij dankbaar gebruik van in zijn foto's van de poëtische sterrenhemels. De combinatie van de deken van sterren, bijzondere elementen en mooie composities maken zijn foto's een prachtig geheel.
mikko lagerstedt2 mikko lagerstedt5 mikko lagerstedt11 mikko lagerstedt12 mikko lagerstedt13 mikko lagerstedt10 mikko lagerstedt9 mikko lagerstedt15 mikko lagerstedt8 mikko lagerstedt14 mikko lagerstedt6 mikko lagerstedt3
 

Lees ook:  De witte paarden van de wildernis

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

Normandië in Frankrijk bezoeken

Hoe bewaar je de innerlijke rust als je op zoek bent naar een huis

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings