Bij deze pluktuinen in Nederland kun je zelf fruit plukken

27 juni 2018
8685

Met een rieten mand over de arm eindeloos struinen door prachtige boomgaarden, zelf appels plukken en dan thuis genieten van zelfgemaakte warme appelcompote. Zelf fruit plukken klinkt romantisch en dat is het ook. Het is een heerlijke tijd van het jaar om er gezellig een dagje op uit te gaan. Verzamel maar alvast de jampotjes! Wij zetten de leukste pluktuinen in Nederland op een rij.

Een doosje geplukt met fruit

In de lente en zomermaanden kun je op veel verschillende plaatsen pluktuinen in Nederland. Het plukken bij fruittuinen werkt meestal als volgt: je krijgt een doosje en vult deze met zoveel fruit als je wilt. Daarna reken je het gewicht af dat je hebt geplukt en kun je er vrij van genieten. Vaak is er naast plukken meer te doen bij een pluktuin. Spannend en ontspannend voor zowel jong als oud. Paradijsvogels Magazine verzamelde de leukste pluktuinen in Nederland:

1. Een hand vol frambozen - Framblij in Monster

fruit pluk tuin nederland

Het zal je niet verbazen: bij Framblij staat de framboos centraal. Maar je vindt bij deze plukkerij fruit in alle geuren en kleuren. Denk aan bramen, blauwe bessen, appels en peren. Naast fruitplukken kun je hier rondstruinen in het fruitstalletje (elke dag geopend) of een heerlijk taartje eten in de sfeervolle Theeschenkerij. Voor allerlei leuke activiteiten en actuele plukdata bezoek je hun website. Goed om te weten: er kan hier niet gepind worden.

Komt Framblij je bekend voor? We hebben hier eerder een mooi artikel over geschreven.

Adres: Zwartendijk 11, Monster

2. Rood fruit - Van Reeuwijk in Abbenes

fruit pluk tuin nederland

Vanaf ongeveer half juni tot en met half oktober kun je in Reeuwijk met je plukmand de pluktuin in om heerlijke aardbeien, kersen en frambozen te plukken. De aardbeien worden geteeld in bakken op stahoogte waardoor je niet hoeft te bukken. Voor de mensen die wat slechter ter been zijn, is er een aardbeienkas direct langs het pad, met harde en vlakke ondergrond. Na afloop is het hier fijn verpozen op het sfeervolle binnen- of buitenterras met een kop koffie en een huisgemaakt aardbeientaartje.

Lees ook:  De leukste activiteiten en bezienswaardigheden in Nederland per provincie

Leuk weetje: vanaf half november hebben ze het terras met overkapping omgebouwd tot sfeervolle serre. Het hele jaar door zit je hier warm.

Adres: Hoofdweg 1475, Abbenes

3. Appels en peren - Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek

fruit pluk tuin nederland

Gelegen midden in Randstad, tussen Den Haag en Amsterdam, vind je in Landgoed de Olmenhorst een oase aan rust. Het enige wat je hoort zijn appels en peren. Die schreeuwen in het oogstseizoen om geplukt te worden (neem zelf een grote tas of krat mee). De variëteit aan soorten appels is indrukwekkend. Naast fruit plukken kun je deelnemen aan een kookworkshop of zelf kaarsen maken. Deze boomgaard houdt vanaf 15 september de Zelfpluk 2018 maar houd voor de zekerheid de agenda in de gaten.

Tip: trek met een picknickmand gevuld met producten uit de Landgoedwinkel de boomgaard in.

Adres: Lisserweg 481, Lisserbroek

4. Één van de betere pluktuinen in Nederland: Zorgboerderij Buytenhof in Rhoon

fruit pluk tuin nederland

Zorgboerderij Buytenhof is een heerlijke plek waar je helemaal tot rust komt en kan genieten van het boerenleven. Het is een van de weinige plekken in Nederland waar de aardbeien nog groeien op de klei. Aardbei liefhebbers kunnen hier eind juni van de aardbeien genieten maar ook buiten het seizoen om hoef je je hier niet te vervelen. Hop even binnen bij de boerderijwinkel, doe mee aan een leuke workshop of geniet van een lekkere chutney in de Theeschenkerij.

Kijk in de agenda voor de exacte plukdagen.

Adres: Rijsdijk 98, Rhoon

5. Blauwe bessenkwekerij - Zeldenrust in Wapse

fruit pluk tuin nederland

Vanaf eind juli kun je blauwe bessen komen plukken bij kwekerij Zeldenrust. Lekker om zo vers te eten of om te verwerken in allerlei baksels. Bij de kwekerij is een folder te verkrijgen voor recepten. De schuur doet dienst als kunstgalerie met mooie schilderen (ook te koop) geïnspireerd door de natuur. Op het terras kun je genieten van een kopje koffie met een blauwe bessen taartje.

Lees ook:  Deze bakker maakt prachtige eetbare tuinen van kleine taartjes

Tip: combineer een bezoek aan Zeldenrust met een fietstocht door het prachtige natuurgebied Nationaal Park Drents-Friese Wold.

Adres: Wapserauwen 6, Wapse

6. Één van onze favorieten pluktuinen in Nederland: Raspberry Maxx in Meijel

fruit pluk tuin nederland

Raspberry Maxx staat helemaal in het teken van de heerlijke zoete framboos. Je ontvangt hier een emmertje of bakje dat na afloopt wordt gewogen. Naast fruit plukken kun je mee met een rondleiding (ook leuk als groepsuitje) of feestelijk picknicken tussen de frambozenstruiken. Houd de site in de gaten voor actuele data. Voor het zelf plukken van frambozen moet je vooraf even reserveren.

Adres: Steenover 28, Meijel

7. Zomerfruit - Pluktuin in Texel in Oudeschild

taart-1200x750

Snoeptomaatjes, kruisbessen, bramen, druiven, blauwe bessen, frambozen, aardbeien.... Bij dit familiebedrijf in Texel kun je bijna alles plukken! En ze weten hier wat lekker is. Geniet na afloop bijvoorbeeld van een heerlijke verse smoothie, een puur fruittaartje of vers schepijs. Vergeet niet een potje jam te kopen op de terugweg. Wil je alvast in de stemming komen? Bezoek hun website.

 Adres: Middellandseweg 4, Oudeschild

8. De kers op de taart - Fruittuin van West in Amsterdam

fruit pluk tuin nederland

Het is juni en bij Fruittuin van West betekent dat plukken maar! De eerste kersen, zwarte en rode bessen zijn dan rijp om geplukt te worden. Ook buiten het oogst seizoen is het in deze biologische fruittuin genieten. Lekker liggen op een hangmat, eieren rapen bij de kippen of wandelen over de verwonderroute bijvoorbeeld. In het Tuincafe is het bovendien heerlijk vertoeven. Houd de website in de gaten voor leuke activiteiten.

Adres: Tom Schreursweg 48, Amsterdam

Wij schreven eerder een artikel over leuke pluktuinen in Nederland waar je naast fruit vooral ook prachtige bloemen kunt plukken. En ook verzamelden wij de mooiste verborgen theetuinen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down