Bij plukkerij Framblij pluk je zelf bergen aan frambozen

9 mei 2018
756

Deze plukkerij in Monster heeft een bijzondere en wel heel positieve naam: niet de bekende framboos, maar Framblij! Je kan er meerder soorten fruit plukken, maar de frambozen zijn toch wel het populairst. Weer wat anders dan naar de speeltuin met je kinderen of kleinkinderen.

Frambozen van Framblij

Plukkerij Framblij uit Monster is gestart door Dirk Bruinsma en wordt steeds populairder. Dat is niet zo gek, want je kan er heerlijk fruit plukken. En dat komt nog niet zo veel voor in Nederland. We kennen natuurlijk wel de appelboomgaarden, maar je eigen kersen, bramen, aalbessen, perziken en frambozen plukken is toch wel andere koek. Daarnaast leren bezoekers ook nieuwe soorten fruit kennen. Sinds een jaar groeit er onder andere ook de Japanse wijnbes, die verassend lekker is.

De tekst gaat verder onder de foto's

frambozen

frambozen

frambozen

Fruit plukken educatief?

Het is een gat in de markt: ouders krijgen de kans om hun stadse kinderen te laten zien waar al dat fruit nou eigenlijk vandaan komt. In de winkel ligt het allemaal kant en klaar en vaak ook nog verpakt in plastic. Een van de kinderen vertelt aan omroep West, gewapend met een schaartje en een mooi Framblij-bakje:

Het is avontuurlijk om tussen de takken te lopen, naar je fruit te zoeken en het zelf te plukken. In de supermarkt kan dat niet!

De tekst gaat verder onder de foto's

frambozen

19657079_915904865226500_5306836532135437259_n

Meer dan alleen fruit

Je kan voor veel meer activiteiten dan alleen fruit plukken in Monster terecht. Er staat namelijk onder andere een heuse "Cultuurschuur". Hier wordt muziek gemaakt, kan je meezingen met liedjes en worden er lezingen gegeven over bijvoorbeeld kunstgeschiedenis. Daarnaast is er een groot hok waar je konijntjes mag knuffelen als je uitgeplukt of uitgezongen bent. Ook zijn er groepsactiviteiten als taartjes maken en koffie drinken. Voor kinderfeestjes kan je hier dus goed terecht! Ook kan je om een rondleiding vragen waarbij je uitleg krijgt over de diverse teelten.

Lees ook:  De Heerlijkheyd | Slapen in een eetbare tuin

 De tekst gaat verder onder de foto's

frambozen

frambozen

frambozen

Plukkerij Framblij is op woensdagen van 14:00-16:00 en op zaterdagen van 10:00-12:00 geopend. Tijdens de openingstijden is er ook een theeschenkerij waar je koffie, thee, frambozen-limonade, frambozenmuffins en frambozenijs kan halen. 

Benieuwd naar een theetuin bij jou in de buurt? Bekijk dit artikel met de mooiste verborgen theetuinen van Nederland!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down