Bij plukkerij Framblij pluk je zelf bergen aan frambozen

1585 VIEWS
Bij plukkerij Framblij pluk je zelf bergen aan frambozen

Deze plukkerij in Monster heeft een bijzondere en wel heel positieve naam: niet de bekende framboos, maar Framblij! Je kan er meerder soorten fruit plukken, maar de frambozen zijn toch wel het populairst. Weer wat anders dan naar de speeltuin met je kinderen of kleinkinderen.

Frambozen van Framblij

Plukkerij Framblij uit Monster is gestart door Dirk Bruinsma en wordt steeds populairder. Dat is niet zo gek, want je kan er heerlijk fruit plukken. En dat komt nog niet zo veel voor in Nederland. We kennen natuurlijk wel de appelboomgaarden, maar je eigen kersen, bramen, aalbessen, perziken en frambozen plukken is toch wel andere koek. Daarnaast leren bezoekers ook nieuwe soorten fruit kennen. Sinds een jaar groeit er onder andere ook de Japanse wijnbes, die verassend lekker is.

De tekst gaat verder onder de foto’s

frambozen

frambozen

frambozen

Fruit plukken educatief?

Het is een gat in de markt: ouders krijgen de kans om hun stadse kinderen te laten zien waar al dat fruit nou eigenlijk vandaan komt. In de winkel ligt het allemaal kant en klaar en vaak ook nog verpakt in plastic. Een van de kinderen vertelt aan omroep West, gewapend met een schaartje en een mooi Framblij-bakje:

Het is avontuurlijk om tussen de takken te lopen, naar je fruit te zoeken en het zelf te plukken. In de supermarkt kan dat niet!

De tekst gaat verder onder de foto’s

frambozen

19657079_915904865226500_5306836532135437259_n

Meer dan alleen fruit

Je kan voor veel meer activiteiten dan alleen fruit plukken in Monster terecht. Er staat namelijk onder andere een heuse “Cultuurschuur“. Hier wordt muziek gemaakt, kan je meezingen met liedjes en worden er lezingen gegeven over bijvoorbeeld kunstgeschiedenis. Daarnaast is er een groot hok waar je konijntjes mag knuffelen als je uitgeplukt of uitgezongen bent. Ook zijn er groepsactiviteiten als taartjes maken en koffie drinken. Voor kinderfeestjes kan je hier dus goed terecht! Ook kan je om een rondleiding vragen waarbij je uitleg krijgt over de diverse teelten.

Lees ook:  Ga deze zomer op ontdekkingsreis tijdens de Vredesexpositie in Münster

 De tekst gaat verder onder de foto’s

frambozen

frambozen

frambozen

Plukkerij Framblij is op woensdagen van 14:00-16:00 en op zaterdagen van 10:00-12:00 geopend. Tijdens de openingstijden is er ook een theeschenkerij waar je koffie, thee, frambozen-limonade, frambozenmuffins en frambozenijs kan halen. 

Benieuwd naar een theetuin bij jou in de buurt? Bekijk dit artikel met de mooiste verborgen theetuinen van Nederland!

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Tijd voor natuur: de mooiste plekken in Breda om te bezinnen
Kastelen in Nederland: 5 Middeleeuwse pareltjes om te bezoeken
Maak kennis met de Big Five van Nederland -én ontdek waar je ze kunt vinden!
De 7 beste bezienswaardigheden in Parijs