Deze bakker maakt prachtige eetbare tuinen van kleine taartjes

5898 VIEWS
Deze bakker maakt prachtige eetbare tuinen van kleine taartjes

Het is enorm inspirerend hoe sommige mensen van hun hobby hun beroep weten te maken. Ivenoven is daar een van. Zij runt met haar echtgenoot een patisserie en versiert haar taarten en cupcakes met hyperrealistische bloemen en planten. De decoraties zijn zo mooi dat het bijna zonde is om op te eten.

Jong geleerd is oud gedaan

Voor Ivenoven begon haar droom al op jonge leeftijd. Ze kreeg haar liefde voor het bakken van taarten en cupcakes er met de paplepel ingegoten van haar moeder en haar peetmoeder. Ze groeide op in Indonesië tussen klassieke Indonesische taarten zoals bolu lapis surabaya, bolu marmer en bolu lapis legit.

Zoals Ivenoven zelf zegt begon haar passie terwijl ze als kind in het huis van haar peetmoeder op zoek was naar recepten om thuis uit te proberen, “want die vrouw maakte de lekkerste koekjes in de omgeving.” Haar peetmoeder heeft haar alles geleerd wat ze wist over bakken.

Een succesvolle patisserie

Sinds januari 2014 is Patisserie Ivenoven officieel een feit! Inmiddels werken er maar liefst 14 gepassioneerde vrouwelijke bakkers die elke dag schitterende creaties maken. Je ziet de liefde voor het en aandacht voor elke bloem en plant terug in de taarten. Mooi!

Lees ook:  Perzische tapijten van opgerold papier

Kijk voor meer voorbeelden ook op Ivenoven’s Instagram.

taart 1 taart 2 taart 3 taart 4 taart 5 taart 6 taart 7 taart 8 taart 9 taart 10 taart 11 taart 12 taart 13 taart 14 taart 15 taart 16

Bekijk ook deze prachtige creaties van verschillende bakkers die bloementaarten maken. Om van te watertanden.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Een sprekende beeltenis van 1 enkel ijzerdraadje
Historische afbeeldingen in een nieuw, keramisch jasje
Schoonheid versterkt schoonheid
Een werk van meer dan 1000 kunstenaars