Met dit bijzondere ontwerp kweek je je eigen jungle

1787 VIEWS
Met dit bijzondere ontwerp kweek je je eigen jungle

De Spaanse ontwerpers bij bureau Goula / Figuera hebben het ultieme systeem ontworpen om binnenshuis tropische planten te kweken én gelukkig te houden. Viride (Latijn voor ‘groen’) is een langzaam roterend systeem met strak vormgegeven LED-verlichting en (optioneel) vernevelaars. Het is beschikbaar in drie prachtige moderne uitvoeringen en is daardoor niet alleen een perfect microklimaat voor je planten, maar ook nog eens een mooie toevoeging aan je interieur. 

Haal de natuur in huis

Alles wat leeft moet licht en lucht hebben. We hebben al eeuwen planten in huis, maar tot nu toe waren die altijd aangewezen op natuurlijk licht in de woning. Er is alleen lang niet overal in huis voldoende natuurlijk licht om alle planten gezond te houden! Bovendien kan door veel meer factoren, zoals de hoeveelheid, richting en sterkte van het zonlicht, niet elke plant in elk huis kan gedijen. Waar bij de één de kamerplanten daarom groeien als kool vechten ze bij de ander om hun leven (toegegeven, ook sterk afhankelijk van de zorg).

De oplossing: modern artificieel licht

Viride biedt de oplossing voor alle interieurs zonder veel natuurlijk licht. De ontwerpers vroegen zich af, gezien we al jaren in staat zijn om groenten te laten groeien zonder ook maar één zonnestraaltje, waarom doen we dan niet hetzelfde met planten binnenshuis? De ontwerpers gebruikten LED-licht in warmere kleuren die zowel plantengroei bevorderen als een prettig sfeerlicht geven in huis. Goed voor zowel plant als mens! En je hebt er geen omkijken naar, als je dat niet wilt. Zowel het licht als de vernevelaar kunnen op een timer worden ingesteld.

Lees ook:  Edoardo Tresoldi maakt adembenemende installaties van gaas

Een stukje jungle in de kamer

Er gaat met dit systeem ook nog eens een wereld aan mogelijke kamerplanten voor ons open! Bijvoorbeeld tropische varianten die normaal gesproken nooit zouden kunnen groeien.

Hieronder vind je de prachtige foto’s, voor ieder huis wat wils!

planten licht design 1.1

planten licht design 2

planten licht design 3

planten licht design 4

planten licht design 5

planten licht design 6

planten licht design 7

Haal ook meer groen in huis. NASA gaf onlangs tips over 18 luchtzuiverende kamerplanten. Niet alleen mooi, maar ook nog eens gezond!

MEER INSPIRATIE

Hoe duizenden gaatjes in een kokosnoot kunstzinnige patronen op je muur projecteren
Het mooiste openbaar toilet vind je in Noorwegen
Dit braille alfabet is voor iedereen leesbaar
Gooi de huid van vis niet weg, maar maak er een tas van!