4 creatieve manieren om meer planten in huis te halen

12 juli 2019
229
planten in huis

Niet iedereen heeft een grote tuin waar je al je planten kwijt kunt. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je bloemen en planten in huis kan halen! Hieronder staan 4 creatieve manieren beschreven waarop dit kan. PS: er zijn zelfs opties voor de mensen zonder al te groene vingers...

1. Maak zelf je creatieve plantenpotten

Bij Drift in Aalst, België, maken ze prachtige plantenpotten. Ze er als klein detail altijd miniatuurmensjes aan toe. Bijvoorbeeld iemand die op een handdoekje ligt te zonnen of een stelletje dat de bergen aan het beklimmen is. Het is leuk om zo'n plantenpot te kopen, maar het is nóg leuker om je eigen creativiteit op de loop te laten en er zelf een te ontwerpen! Koop een grote glazen pot en vul deze met aarde, mos, kleine of grote stenen en uiteindelijk een plantje naar keuze. Dit kan van alles zijn; een bonsai-boompje, een vetplantje of een cactus. Als laatst kan je nog wat gezellige details toevoegen. Hieronder wat inspiratie:

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

planten in huis

planten in huis

planten in huis

planten in huis

2. Plantjes die in de macramé-slingers hangen

Helemaal hip zijn de plantenpotten die aan macramé-slingers hangen. En gezellig alternatief voor de 'gewone' plantenpot in de hoek van de kamer. Natuurlijk zijn er verschillende hangers online te koop, maar je kan ze ook zelf maken. Voor de creatievelingen onder ons is hier een handig boekje te koop met alle instructies die je nodig hebt om direct aan de slag te gaan!

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

planten in huis

planten in huis

3. Creëer je eigen verticale tuin

Als je weinig ruimte hebt in huis kan je altijd nog de muren versieren met plantjes. Eerder schreven we al over gebouwen die versierd zijn met planten, wat een prachtig effect geeft. Er bestaan verschillende constructies en bakken waarmee je planten aan de muur kan monteren. Vetplantjes zijn het meest geschikt, mocht je een een plantenbak-lijst willen aanschaffen. Deze hebben namelijk weinig aandacht nodig en zijn sterk genoeg om verticaal aan de muur te hangen. Het komt er fantastisch uit te zien!

Lees ook:  Wanneer kan ik appels plukken?

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

planten in huis

planten in huis

planten in huis

Deze prachtige muur met mos geeft ook een hoop inspiratie voor een verticale tuin...

planten in huis

4. Haal planten in huis met hun eigen ecosysteem

Mocht je nou echt geen groene vingers hebben of te weinig tijd om alle plantjes te verzorgen, dan kan je altijd nog een eigen ecosysteem aanschaffen. Ontzettend gaaf, want je hoeft de plantjes helemaal niet de helpen! Je hebt bijvoorbeeld de vazen van Flessengroen uit Amsterdam. Ze omschrijven het zelf als een tuintje in een fles. Je hebt er geen omkijken naar, want de plant voorziet zichzelf van voedsel. Wil je zo'n zelfvoorzienend terrarium helemaal zelf maken? Lees hier hoe dat moet.

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

planten in huis

planten in huis

Een vergelijkbaar concept wordt uitgevoerd door Jonael van der Sloot van Spruitje. Echter hebben deze vazen een lampje die 's avonds gezellig licht geeft waardoor je de plantjes goed kan bekijken. Op de site kan je de verkooppunten  en prijzen van de verschillende objecten zien. De vazen komen met een doe-het-zelf pakket wat het extra leuk maakt!

De tekst gaat verder onder de afbeeldingen

planten in huis

planten in huis

Wil je toch wat planten in huis halen die je in een mooie pot kan stoppen? Dit zijn de 5 makkelijkste kamerplanten (dus ook voor mensen zonder groene vingers). Veel lees- en kweekplezier!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings