Ga met je mobieltje de natuur in want deze app herkent planten en bloemen!

24 februari 2019
895

Natuurlijk weet je de naam van heel veel planten, bloemen en beestjes; maar stel dat je nu toch een exemplaar tegenkomt waarvan je op dat moment even niet op de naam, laat staan de Latijnse naam, kunt komen ... dan biedt Seek van iNaturalist een fantastische uitkomst: digitaal planten herkennen. 

Planten herkennen met een app

De muziekwereld kent het fenomeen al langer: de succesvolle app Shazam herkent bijna feilloos al je favoriete nummers waarvan je de titel of de naam van de artiest even bent vergeten of informeert je over wie dat lekkere liedje op de radio, dat je nog wel eens een keer zelf wilt opzoeken, zingt.

Nu is er dus ook een app die hulp biedt bij het herkennen van planten, bloemen en dieren. iNaturalist, een online social platform voor enthousiaste liefhebbers van flora en fauna, heeft Seek ontwikkeld. Seek is een app die planten, bloemen en/of dieren identificeert door foto's te beoordelen via artificiële intelligentie.

De missie van iNaturalist is om mensen meer bewust te laten worden van wat er in hun omgeving bloeit en groeit én, niet onbelangrijk, deelgenoot te maken van grootse wetenschappelijke projecten. Dat laatste gaat haast vanzelf want iedere keer dat er een foto wordt gemaakt en beoordeeld wordt de betreffende informatie (soort, locatie etc.) opgeslagen in een databank. Een van de oprichters van iNaturalist zegt er het volgende over:

 The only way we can improve our modeling of species is to get more data, and to do that we need more people outside taking pictures.

Foto's maken van de natuur om ons heen, of het nu op een verre reis of gewoon in je achtertuin is, zorgt er dus voor dat de databank steeds verder wordt aangevuld. En met al die informatie kunnen alle verschillende soorten planten, bloemen en dieren steeds beter in kaart worden gebracht. Download de app iNaturalist en/of de app Seek hier.

Nooit meer twijfelen of de bloem die je zag een hibiscus, kaapse malva, afrikaanse trechterbloem of jasmijn was, mits je je telefoon mee op pad neemt. Of dat een goede ontwikkeling is laten we hier maar even in het midden ...

Lees ook:  Een gezonde tuin creëren

planten herkennen 1iNaturalist/social network

planten herkennen 2

Foto: Dimitri Tyan

planten herkennen 3

iNaturalist: Seek

Voor deze kasteeltuinen in de Dordogne heb je Seek waarschijnlijk niet nodig ... de tuinen bestaan vooral uit Buxus. De boompjes worden nog altijd met de hand gesnoeid en vormen samen prachtige patronen.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Fairtrade producten: een stap richting duurzame consumptie

Lieke Marsman; gedichten over de onontkoombare werkelijkheid

Mediteren kun je leren

Eindelijk wonen op jezelf, hoe pak jij dat aan?

© Paradijsvogels Magazine - 2024
Made with
Web Wings
chevron-down