Plafondspots zijn van toegevoegde waarde voor je interieur

30 juli 2021
141
beige interieur

Als je graag het beste licht van bovenaf wenst, dan kies je voor plafondspots. Heb je geen verlaagd plafond of onvoldoende ruimte, dan kun je wel degelijk gebruikmaken van plafondspots in de vorm van opbouwspots. Ook op die manier kun je het mooiste effect creëren en bovendien zijn opbouwspots gemakkelijk te monteren zonder dat grote boorgaten in het plafond gemaakt moeten worden. Bovendien heb je deze plafondspots is fraaie designs en misstaan ze evenmin in de badkamer of de keuken, zeker niet in de kleuren wit of zwart.

Je ziet weliswaar de armaturen, maar die kunnen ook gewoon iets aan je interieur toevoegen
Natuurlijk is het mooi dat plafondspots weggewerkt zijn in het plafond. Soms ontbreekt het je echter aan ruimte of heb je geen verlaagd plafond. Gelukkig kun je dan prima kiezen voor opbouwspots. Je ziet nu weliswaar ook de armaturen, maar dat kan in bepaalde gevallen zelfs een toegevoegde waarde zijn en iets extra’s geven. Je kunt ook precies die armaturen kiezen die naadloos aansluiten bij de rest van je inrichting en als je kiest voor een kantelbare uitvoering dan kun je zelfs bepaalde objecten in je kamer heel fraai uitlichten.

De mogelijkheden met plafondspots worden steeds groter
Ook de verschillende vormen opbouwspots die aangeboden worden is sterk groeiende. Zo heb je verschillende kleuren beschikbaar, maar ook ronde, cilindervormige en vierkante uitvoeringen. Zo kun je de plafondspots nog beter aan laten sluiten bij je interieur. De keuzemogelijkheden worden in elk geval steeds groter.

Met een dimmer bepaal je steeds zelf de intensiteit van het licht
Natuurlijk zijn de dimbare plafondspots helemaal perfect. Met een dimmer bepaal je steeds de intensiteit van het licht. Handig, want wil je een goed boek lezen of ben je aan het koken dan is ander licht vereist dan wanneer je vooral een leuke sfeer wilt creëren. Met een dimmer creëer je in een handomdraai precies de sfeer die past bij de gelegenheid. En dat is natuurlijk ideaal.

Kies voor buiten in elk geval voor spots die spatwaterdicht zijn
Nog een pluspunt van plafondspots in de vorm van opbouwspots is het feit dat de spots gemakkelijk te bevestigen zijn. Van grote boorgaten hoeft geen sprake te zijn en je kunt tegenwoordig heel gemakkelijk precies zijn in de keuze voor de plafondspots en ze perfect laten aansluiten bij zowel plafond en de inrichting van je woning. Mocht je nu voor buiten onder je tuin afdak plafondspots willen gebruiken, let dan wel op de IP waarde en kies in elk geval spots die spatwaterdicht zijn. Anders kan het plezier dat je aan deze verlichting beleeft wel eens een kort leven beschoren zijn.

Lees ook:  Wilde dieren baden in je huiskamer met deze creatieve tafels

Zo belicht je de blikvanger in je woonkamer nog eens extra
En zo worden de verlichtingsmogelijkheden groter en groter, ook vanuit het plafond dus. Vergeet zeker niet de optie kantelbare plafondspots, zeker als je een blikvanger in je woonkamer hebt die het verdient om extra belicht te worden. Door die eyecatcher van bovenaf te belichten krijgt het steeds de aandacht die het verdient.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Chakra kleuren: ontdek de verbanden en betekenissen

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings