Pioenrozen: de lente op haar mooist!

31 mei 2015
627

Als voorbode van de zomer kleuren ze de bakken van de bloemist. Nog in de knop, zo'n mooie ronde, wachten ze tot ze één voor één hun blaadjes kunnen uitvouwen tot een fluwelen pracht. De pioenroos siert sinds 1784 de Europese vazen, daarvoor was ze al in China in trek, vooral vanwege de wortels die een vermeende koortsverlagende en bloedstelpende werking hebben.
De naam heeft deze bloem te danken aan Paeon, in de Griekse vertelling een geneesheer van de Goden. Paeon zou een ernstige wond van Pluto hebben genezen. Om ervoor te zorgen dat een andere geneesheer, Asklepios, niet jaloers zou worden, werd Paeon veranderd in een bloem. Zo was hij beschermd tegen de wraak van zijn rivaal.
Het ietwat treurige lot van Paeon had wel een prachtige uitkomst: ieder voorjaar zijn de pioenen weer een cadeau van de natuur. Zo uitbundig als deze zijn er bijna geen bloemen. Om de lente te vieren zetten we de mooiste pioenenfoto's op een rij: van ingetogen boeketten tot velden vol wilde exemplaren.
Het voorjaar op haar allermooist:
Ode aan de pioenroos | Paradijsvogels Magazine
Bron: wallpaper.net
 
Ode aan de pioenroos | Paradijsvogels Magazine
Bron: Kim Klassen
 
foto 3 kopie
Bron: Paradijsvogels Magazine
 
pioenen 6 springhillpeonyfarm com au
Bron:www.springhillpeonyfarm.com.au
 
pioenen 5 brookendcottagegarden files wordpress com
Bron: www.brookendcottagegarden.files.wordpress.com
 
pioenen madammikmak com
Bron: www.madammikmak.blogspot.nl
 
foto 4 kopie
Bron: Paradijsvogels Magazine
 
pioenen interieurinspiratie nl
Bron: www.interieurinspiratie.nl
 
Ode aan de pioenroos | Paradijsvogels Magazine
Bron: onbekend
 
pioenen 11 wallpaperup com
Bron: www.wallpaperup.com
 
pioenen 12 everybitsamantha files wordpress com
Bron: www.everybitsamantha.files.wordpress.com
 
pioenen 10 rubyslipper net au
Bron: www.rubyslipper.net.au
 
pioenen 8 kinfolk com
Bron: www.kinfolk.com
 
Ode aan de pioenroos | Paradijsvogels Magazine
Bron: onbekend
 
foto 5 kopie
Bron: Paradijsvogels Magazine
 
pioenen 9 claireabellemakes com
Bron: www.claireabellamakes.com
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bron: onbekend
Geïnspireerd om ook pioenen in huis te halen? Snijd de stelen dan schuin af als u ze in de vaas met veel water (pioenen zijn grote drinkers) zet, en plaats ze op een relatief koele plaats (niet in het directe zonlicht). Zet ze niet naast een fruitschaal, rijpend fruit kan de bloemen doen verwelken en zorgt dat het glas niet in het water staat. Zo geniet je zo lang mogelijk van deze pracht!
 

Lees ook:  Wat er gebeurt als je mensen vertelt dat ze mooi zijn

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down