Picasso in zelfportret van 15 tot 90 jaar

18 maart 2016
2044
picasso zelfportret

Pablo Picasso had een artistieke vader die hem al vroeg met tekenen en schilderen in contact bracht. Op zijn negende maakt Picasso zijn eerste schilderij (Le Picador, 1890) en toen hij 13 jaar oud was besloot zijn vader zijn eigen carrière aan de wilgen te hangen omdat zijn zoon hem met grote passen voorbij was gestreefd.

Gedurende zijn hele schilderscarrière maakte Picasso diverse zelfportretten. Ze vormen een interessante lijn van de ontwikkeling van zijn talent en diverse stijlen die hij hanteerde. Zelf zag Picasso dit echter heel anders: "De verschillende stijlen die ik in mijn kunst heb gebruikt moeten niet gezien worden als een evolutie, of als stappen naar een onbekend ideaal van schilderen...Verschillende thema's vragen om verschillende methodes van expressie. Dit betekent niet dat het om evolutie of progressie gaat; het is een kwestie van het volgen van een idee wat je wilt vertolken en de manier waarop je dat wilt doen."

Hoe dan ook, de serie zelfportretten is interessant, juist omdat ze zo verschillend zijn.

15 jaar | 1896

picasso zelfportret

18 jaar | 1900

picasso zelfportret

20 jaar | 1901

picasso zelfportret3

24 jaar | 1906

picasso zelfportret

25 jaar | 1907

picasso zelfportret5

35 jaar | 1917

picasso zelfportret

56 jaar | 1938

picasso zelfportret

83 jaar | 1965

picasso zelfportret

85 jaar | 1966

picasso zelfportret

89 jaar | 1971

picasso zelfportret

90 jaar | 1972

picasso zelfportret12 picasso zelfportret13 picasso zelfportret14 picasso zelfportret

 

[hr]

Meer inspiratie opdoen? Meld u aan voor de gratis inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine en ontvang tweewekelijks de beste artikelen in uw inbox:

[mc4wp_form id="15395"]

 

Via Bored Panda

Lees ook:  Kunst als de som der delen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down