Perzische tapijten van opgerold papier

12 oktober 2019
406

Filigraan is een techniek waarbij stroken papier worden opgerold tot decoratieve vormen die, aan elkaar gelijmd, een heel nieuw beeld vormen. Deze vorm van handenarbeid reikt inmiddels veel verder dan de gemiddelde kerstkaart: kunstenares Lisa Nilsson creëert namelijk prachtige papieren versies van Oosterse tapijten.

Improvisatie

Haar nieuwste werk, Jardin, is volgens Lisa het meest ambitieuze project dat ze tot nu toe maakte. "Ik heb er meer dan 8 maanden aan gewerkt. Het kleurenpalet en compositie heb ik gebaseerd op een Perzisch tapijt, voor de daadwerkelijke bloemen heb ik geïmproviseerd." Dat laatste is voor Lisa ook een groot deel van de lol in haar werk. "Ik houd van de combinatie van het bepalen van een paar grove ontwerpprincipes met veel ruimte voor improvisatie en ad hoc ideeën naarmate het kleed vordert."

Haar kleden zijn bijzonder mooi, hoe dichterbij je als kijker komt, hoe meer de bewondering voor het vakmanschap van Lisa groeit.

Lisa Nilsson Lisa Nilsson3 Lisa Nilsson4 Lisa Nilsson5 Lisa Nilsson6 Lisa Nilsson7 Lisa Nilsson9 Lisa Nilsson10 Lisa Nilsson12 Lisa Nilsson13

 

 

Lees ook:  Video | Zo ziet het eruit als 30 kolibries tegelijkertijd een bad nemen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Griekse mythologie: de schepping van de wereld

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings