Perzische tapijten van opgerold papier

1635 VIEWS
Perzische tapijten van opgerold papier

Filigraan is een techniek waarbij stroken papier worden opgerold tot decoratieve vormen die, aan elkaar gelijmd, een heel nieuw beeld vormen. Deze vorm van handenarbeid reikt inmiddels veel verder dan de gemiddelde kerstkaart: kunstenares Lisa Nilsson creëert namelijk prachtige papieren versies van Oosterse tapijten.

Improvisatie

Haar nieuwste werk, Jardin, is volgens Lisa het meest ambitieuze project dat ze tot nu toe maakte. “Ik heb er meer dan 8 maanden aan gewerkt. Het kleurenpalet en compositie heb ik gebaseerd op een Perzisch tapijt, voor de daadwerkelijke bloemen heb ik geïmproviseerd.” Dat laatste is voor Lisa ook een groot deel van de lol in haar werk. “Ik houd van de combinatie van het bepalen van een paar grove ontwerpprincipes met veel ruimte voor improvisatie en ad hoc ideeën naarmate het kleed vordert.”

Haar kleden zijn bijzonder mooi, hoe dichterbij je als kijker komt, hoe meer de bewondering voor het vakmanschap van Lisa groeit.

Lisa Nilsson Lisa Nilsson3 Lisa Nilsson4 Lisa Nilsson5 Lisa Nilsson6 Lisa Nilsson7 Lisa Nilsson9 Lisa Nilsson10 Lisa Nilsson12 Lisa Nilsson13

 

 

MEER INSPIRATIE

Creatieve uitspattingen op middeleeuws perkament
Met 10 verdiepingen is dit de grootste boomhut ter wereld
Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie
Optische illusies van hout: dit is namelijk geen klei….