Pentekeningen van groots formaat waar fantasie en werkelijkheid samenkomen

30 oktober 2017
591

Olivia Kemp tekent. Niet een klein beetje, maar op reusachtige stukken papier. Haar pentekeningen zijn gemaakt met fotografische precisie en ze heeft de gave om werkelijkheid en fantasie te laten samenkomen in beelden waar je naar blijft kijken.

Olivia studeerde tekenkunst aan Winchester School of Art, Wimbledon College of Arts en aan de Royal Drawing School. Ze verbleef tijdens haar studies onder meer in Schotland, Noorwegen, Spanje en Italië en verwerkt de landschappen die zij daar is tegengekomen in haar tekeningen.

Ik teken om een landschap te maken, maar ook om het te reconstrueren en vormen. Ik creëer werelden en denkbeeldige plaatsen uit een behoefte om de plekken die ik heb gekend te interpreteren. Die plekken verspreid en ontwikkel ik vervolgens op een vel papier. Hier verwerk ik alles in: van de visies van een groot landschap, tot aan de details van het land, de planten en de wezens die er kunnen wonen.

Zie meer van haar werk op Olivia's Instagram.

Kemp 1

Kemp 2

Kemp 4

kemp 5

kemp 6

kemp 7

kemp 8

kemp 9

kemp 10

kemp 11

kemp 12

kemp 13

kemp 14

Zie voor meer bijzondere pentekeningen ook deze werken van kunstenaar Nicolas Sanchez. Hij maakt fotografische pentekeningen in zijn schetsboeken. Heel knap hoe iemand zo kunstig kan tekenen op zo'n klein oppervlak met alleen een pen. 

Lees ook:  150 jaar oude porseleinfabrikant opent magazijn voor schatzoekers

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Spirituele hulpverlening voor je mentale gezondheid

De invloed van verpakkingen op consumentenkeuzes

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down