7 mooie citaten uit Paulo Coelho's De Alchemist over het volgen van je dromen

22 maart 2018
916

Paulo Coelho's ‘De Alchemist’- een spannend en betoverend sprookje met een realistische en glasheldere boodschap over het najagen van je dromen- is wereldwijd tientallen miljoenen keer verkocht in meer dan 50 verschillende talen. Hiermee is het een internationale bestseller. Grote kans dat dit boek bij jou ook bekend is. Proef op de som: welke wijze levenslessen uit dit prachtige werk zijn jou bijgebleven?

Een korte opfrisser: De Alchemist vertelt het verbluffend krachtige verhaal van een eenvoudige herdersjongen die vanuit Spanje naar Egypte reist na een terugkerende droom over een schat die hem daar opwacht. Tijdens zijn reis ontmoet hij verschillende mensen die hem helpen dichterbij zichzelf en zijn schat te komen. Na het lezen van dit boek kun je je niet anders dan afvragen naar welke schat jij in je leven op zoek bent.

Herken je onderstaande zeven wijze citaten uit het boek nog?

#1 De liefde zal je er niet van weerhouden je dromen na te jagen

Love never keeps a man from pursuing his destiny

Ware liefde zal nooit een blokkade vormen tussen jou en je dromen. Of het nu de liefde is van je familie, vrienden of een geliefde, als de mensen om je heen je niet ondersteunen, aanmoedigen of aansporen in de richting van je bestemming, zijn ze misschien niet de beste mensen om in je gezelschap te houden. Je bent een product van je omgeving - kies de jouwe zorgvuldig.

 #2 De angst om te lijden is erger dan het lijden zelf

The fear of suffering is worse than the suffering itself

Lees ook:  Chinese universiteit kalligrafeert toelatingsbrieven met de hand

Angst houdt velen van ons tegen. De angst voor falen, voor afwijzing en voor de meningen van anderen kan ons zo zwaar beïnvloeden dat we onszelf vooral laten falen door de eigen passiviteit. De gedachte aan iets is vaak erger dan het ding zelf.

#3 Mensen zijn altijd en op elk moment van hun leven in staat om te doen waar ze van dromen

People are capable at any time in their lives, of doing what they dream of

Er bestaat niet zoiets als te oud of te jong als het gaat om het najagen van je dromen. Er is ook niet zoiets als een goed of een verkeerd moment. Het is gewoon een kwestie van beslissen wat je wilt doen en de nodige stappen ondernemen om daar te komen.

Waar we ook zijn in de wereld en in welke omstandigheden we ons ook bevinden, alleen wij kunnen beslissen om vertrouwen te hebben en onze dromen werkelijkheid te laten worden.

#4 Als je iets wil zal het universum je helpen dit te bereiken

When you want something, all the Universe conspires in helping you to achieve it

Waar je over nadenkt, breng je tot stand. Als je al je focus, energie en positieve gedachten richt op wat je wilt, sta je er versteld van welke kansen er voor je liggen.

Als je iets heel graag wilt, dan is het alsof de sterren zich opnieuw richten en je willen geven wat je hart begeert. Noem het lot, toeval of wat dan ook, maar wanneer je die tijd en energie vol overgave in iets stopt, zal het zich in je leven manifesteren.

Lees ook:  Dagelijkse rituelen, routines en obsessies van creatieven

Paulo Coelho

#5 Het geheim van het leven is zeven keer vallen en acht keer opstaan

The secret of life, though, is to fall seven times and to get up eight

Veel succesvolle mensen over de hele wereld onderkennen dat succes in het leven niet tot stand komt zonder grote mislukkingen. Het maakt niet uit hoe vaak je een tegenslag krijgt of afgewezen wordt op persoonlijk of professioneel niveau, de kunst is je hier nooit bij neer te leggen. Ga altijd door en stop nooit met leren. Zie je fouten als waardevolle lessen op weg naar succes, leer van hen, groei met hen mee en geef nooit je dromen op.

#6  Mensen zijn bang om hun grootste dromen na te jagen, omdat ze het gevoel hebben dat ze die niet verdienen of niet in staat zijn deze te bereiken

People are afraid to pursue their most important dreams because they feel that they don't deserve them, or that they'll be unable to achieve them

Om vele verschillende redenen blijven dromen van veel mensen puur wat ze zijn - dromen.  Waarom gaan we deze dromen niet achterna? Twijfelen we aan onszelf of onze mogelijkheden? We hebben maar één leven en één kans om te leven zoals we willen. Het is de kunst te geloven dat alles mogelijk is en dat wij alleen het kunnen laten gebeuren. Geloof in jezelf!

#7 Onthoud dat daar waar je hart is, ook de rijkdom zit

Remember that wherever your heart is, there you will find your treasure

Luister naar je hart, want daar waar je hart is ligt ook je grootste rijkdom. Waar vind jij je geluk? Waar roept je hart naar uit? Het kan een beroep, een hobby, een persoon of een levensstijl zijn; alleen als we erkennen wat onze hartekreet is zullen we de grootste rijkdommen vinden. Dit zijn de schatten die echte vreugde en geluk in ons leven brengen.

Lees ook:  Biografie panel | Adriaan van Dis over de laatste dagen met zijn moeder

Het leven van Paulo Coelho

Paulo Coelho werd geboren in Rio de Janeiro, in 1947. Zijn leven kende perioden van uitersten. Hij begon een studie rechten en stopte daar uiteindelijk mee om te kunnen reizen. Hij werkte een tijdje als songwriter met rock 'n roll lifestyle. Zijn opruiende teksten leidden in 1974 zelfs tot een arrestatie. Tijdens een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela kwam hij in aanraking met zijn eigen spiritualiteit. Deze uiteenlopende levenservaringen zullen hem ongetwijfeld geholpen hebben bij het schrijven van het boek de Alchemist en vele andere boeken die daarna volgden.

De Alchemist bestellen? Dat kan hier.

Paulo Coelho

Als je nog te verwezenlijken dromen hebt, wacht dan niet langer met deze waar te maken. Een boodschap die De Alchemist onderstreept. Spreekt dit je aan en wil je hiermee aan de slag? Wellicht helpt het dan ook om eerst jouw dromen af te stoffen. Of lees ons artikel, waarin de mooiste quotes staan om de dag mee te beginnen, klik hier!

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings