Passie voor cactussen en oude typemachines leidt tot kunst

721 VIEWS
Passie voor cactussen en oude typemachines leidt tot kunst

De Turkse kunstenares Ayşenaz Karayalçın alias Afterawhile heeft een passie voor cactussen en oude typemachines. Door beiden te combineren ontstaan er creatieve kunstobjecten. Haar werk creëert ze vaak in de tuin van haar studio.

Cactussen versus oude typemachines en vrouwen

Van bloemen houdt Ayşenaz niet maar van cactussen en vetplanten des te meer. Cactussen gaan niet dood en hebben weinig verzorging nodig. Ze zijn duurzaam net als oude typemachines. Daarnaast vormen vrouwen een grote inspiratiebron voor haar werk. Cactussen symboliseren de veerkracht van vrouwen. Vrouwen zijn van nature in staat om te overleven onder harde omstandigheden.

“Cactussen zijn net vrouwen, beiden survivors”

 stilleven van kunst Afterawhile

Voorliefde voor oude niet werkende typemachines

Ayşenaz  heeft een voorliefde voor antieke typemachines die het niet meer doen en liefst van merken die niet meer bestaan. Haar verzameling bestaat uit typemachines in alle talen. Ze vindt dat cactussen en vetplanten een vintage sfeer uitademen die perfect past bij antieke typemachines. De natuur laat ons perfectie en schoonheid zien. Ze wil de natuur bedanken voor de inspiratie door haar terug te laten komen in haar werk.

romantiek en typemachine kunst Afterawhile

Het terugbrengen van romantiek

Schrijfmachines geven Ayşenaz altijd een droevig gevoel. Voor haar lijkt het alsof ze droevige brieven hebben geschreven en alsof gelukkige brieven niet bij typemachines horen. Liefdesbrieven doen haar denken aan antieke typemachines. Liefdesbrieven worden nooit vergeten en leven altijd voort. Door het gebruik van typemachines als kunstobject kunnen ze geromantiseerd worden.

Lees ook:  Prachtige foto's van kleurrijke champignons doen je verlangen naar de herfst

typemachines als kunstobject in de tuin Afterawhile

Natuurlijke omgeving als inspiratiebron

Ayşenaz is geboren en getogen in Istanbul. De stad waar ze nog steeds zielsvol van houdt maar die ze liever van een afstandje gadeslaat. Tegenwoordig woont ze in een rustige natuurlijke omgeving buiten de stad. Deze plek voedt haar inspiratie. Ze kweekt zelf haar cactussen en vetplanten. Haar werk creëert ze vaak in de tuin van haar studio.

Tuin en studio Afterawhile

Ben je benieuwd naar andere kunstenaars die het leven mooier maken? Lees het artikel: Bloemenkunstenaar verandert prullenbakken in enorme vazen

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Sneeuwkunst
Deze kunstenares haakt jasjes voor beschadigde natuur
4 creatieve manieren om meer planten in huis te halen
Moeder Natuur schenkt verlaten Chinees dorpje een tweede leven