Passie voor cactussen en oude typemachines leidt tot kunst

14 juni 2018
147
vintage kunstobject Afterawhile

De Turkse kunstenares Ayşenaz Karayalçın alias Afterawhile heeft een passie voor cactussen en oude typemachines. Door beiden te combineren ontstaan er creatieve kunstobjecten. Haar werk creëert ze vaak in de tuin van haar studio.

Cactussen versus oude typemachines en vrouwen

Van bloemen houdt Ayşenaz niet maar van cactussen en vetplanten des te meer. Cactussen gaan niet dood en hebben weinig verzorging nodig. Ze zijn duurzaam net als oude typemachines. Daarnaast vormen vrouwen een grote inspiratiebron voor haar werk. Cactussen symboliseren de veerkracht van vrouwen. Vrouwen zijn van nature in staat om te overleven onder harde omstandigheden.

"Cactussen zijn net vrouwen, beiden survivors"

 stilleven van kunst Afterawhile

Voorliefde voor oude niet werkende typemachines

Ayşenaz  heeft een voorliefde voor antieke typemachines die het niet meer doen en liefst van merken die niet meer bestaan. Haar verzameling bestaat uit typemachines in alle talen. Ze vindt dat cactussen en vetplanten een vintage sfeer uitademen die perfect past bij antieke typemachines. De natuur laat ons perfectie en schoonheid zien. Ze wil de natuur bedanken voor de inspiratie door haar terug te laten komen in haar werk.

romantiek en typemachine kunst Afterawhile

Het terugbrengen van romantiek

Schrijfmachines geven Ayşenaz altijd een droevig gevoel. Voor haar lijkt het alsof ze droevige brieven hebben geschreven en alsof gelukkige brieven niet bij typemachines horen. Liefdesbrieven doen haar denken aan antieke typemachines. Liefdesbrieven worden nooit vergeten en leven altijd voort. Door het gebruik van typemachines als kunstobject kunnen ze geromantiseerd worden.

typemachines als kunstobject in de tuin Afterawhile

Natuurlijke omgeving als inspiratiebron

Ayşenaz is geboren en getogen in Istanbul. De stad waar ze nog steeds zielsvol van houdt maar die ze liever van een afstandje gadeslaat. Tegenwoordig woont ze in een rustige natuurlijke omgeving buiten de stad. Deze plek voedt haar inspiratie. Ze kweekt zelf haar cactussen en vetplanten. Haar werk creëert ze vaak in de tuin van haar studio.

Lees ook:  Een leeuw van bloesem en mos

Tuin en studio Afterawhile

Ben je benieuwd naar andere kunstenaars die het leven mooier maken? Lees het artikel: Bloemenkunstenaar verandert prullenbakken in enorme vazen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Onbezorgd leven met een woonverzekering

Hoe verzorg je je lichaam het beste?

Waarom heb je een leuke, creatieve hobby nodig?

De rustgevende aura kleur blauw

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings