Insel Poel: het Duitse pareltje in de Baltische zee

15 september 2018
1012

Overweeg je een vakantie naar de Noord-Duitse kuststreek Mecklenburg-Vorpommern, denk dan ook aan de oversteek naar een bijzonder eiland: Insel Poel (spreek uit: Peul). Dit pareltje in de Baltische zee vormt een ware traktatie voor iedere natuur-, wandel en fietsliefhebber.

Poel bereik je het liefst per boot vanaf de pier in het centrum van de stad Boltenhagen. De MS Sturmvogel vaart uit bij goed weer en zeker in de zomermaanden kun je met een beetje geluk aan boord. Vaart de boot niet dan bereik je het eiland alsnog prima met de auto via een speciale damverbinding. Houd je van varen dan is de boottocht echter een mooie bonus.

[hr]

Win 2 overnachtingen voor 2 personen in een vakantiehuisje in Mecklenburg-Vorpommern!

Het huisje ligt in Klutz, op slechts 3 kilometer van de kust. Wil je meedoen met deze winactie? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Via Ella, het nieuwe reislustige zusje van Paradijsvogels Magazine, en wie weet behoor je tot de gelukkige winnaars.

[mc4wp_form id="52848"]

Meedoen kan tot 11 november, winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

[hr]

Kom tot rust op de Baltische zee

Voel je vrij en één met de natuur terwijl de MS Sturmvogel Boltenhagen langzaam maar zeker achter zich laat en steeds dichterbij haar bestemming komt. Met een blauwe lucht en een stralend zonnetje krijgt de Baltische zee een nóg mooier aangezicht. Onderweg geeft de kapitein een toelichting over de tocht (in het Duits), aan boord kun je versnaperingen kopen en ondertussen zie je de ene na de andere zeilboot langsvaren. Tijdens deze tocht alleen al kom je tot rust.

Lees ook:  Harry Potter tour London: experience en tours

Baltische zee

Timmendorf

Het idyllische stadje Timmendorf zie je al vanuit de verte. Na een uur varen kom je aan in de haven van de stad, waar bootjes aangemeerd liggen. Aan de ene kant van de haven tref je een strand met een kleine zandstrip, aan de andere kant prijkt een oude vuurtoren. Loop verder het stadje in en ontdek de authentieke huizen met rieten dakbedekking, afgewisseld door modernere bouwstijlen. Deze eerste warme ontmoeting met Poel smaakt naar meer…

Baltische zee

Baltische zee

Baltische zee

Baltische zee

Van uitgestrekte velden tot vogelreservaat Langenwerder

En meer krijg je, zeker als je op ontdekkingstocht gaat op het eiland. Poel heeft veel natuurlijk schoon in petto. Of je je nu met de fiets, te paard of met de auto vervoert, je zult de uitgestrekte tarwe-, gerst- en koolzaadvelden op Poel niet kunnen missen. Vuurrode klaprozen en blauwe korenbloemen brengen extra variatie in het prachtige geel-groene natuurlandschap.

Wandel naar het strand van Gollwitz voor een kijkje op het nabijgelegen eilandje en vogelreservaat Langenwerder. Buiten het broedseizoen (juli-oktober) kun je op afspraak een rondleiding aanvragen en te weten komen hoe trek-, waad- en watervogels in dit reservaat leven. Bijzonder detail: aan dit strand ligt de zee altijd zo laag dat je een heel stuk door het water kunt lopen, over zandbanken en langs zwerfkeien. Het is een heerlijke plek voor iedereen die houdt van echte, ongepolijste natuurschoon.

Maak een pitstop bij Ladencafé Gollwitz, nabij het strand voor een goede kop koffie en een stuk vruchtentaart die de sympathieke eigenaresse zelf maakt.

Baltische zee

Baltische zee

Baltische zee

Historische Hanzestad Wismar

Heb je na jouw bezoek aan Poel nog tijd over? Rij dan in vijftien minuten naar de historische Hanzestad Wismar. Deze stad staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege haar opmerkelijke architectuur, stadskern en geplaveide straten. Hier stap je even de geschiedenis in en lijken vervlogen tijden voor even heel dichtbij.

Lees ook:  Met de camper door Europa trekken

Baltische zee

Baltische zee

[hr]

Win 2 overnachtingen voor 2 personen in een vakantiehuisje in Mecklenburg-Vorpommern!

Het huisje ligt in Klutz, op slechts 3 kilometer van de kust. Wil je meedoen met deze winactie? Meld je aan voor de nieuwsbrief van Via Ella, het nieuwe reislustige zusje van Paradijsvogels Magazine, en wie weet behoor je tot de gelukkige winnaars.

[mc4wp_form id="52848"]

Meedoen kan tot 11 november, winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

[hr]

Meer weten over Insel Poel en de kuststreek Mecklenburg-Vorpommern? Vraag meer informatie op bij toeristenbureau OstseeBad Insel Poel.  

Lees ook 7 x waarom de kuststreek Mecklenburg-Vorpommern zo verleidelijk is.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down