Het paradijs voor tuinliefhebbers: Landesgartenschau Bad Iburg 2018

27 juli 2018
206

Het is zover! De Landesgartenschau - zeg maar de Duitse variant van de Floriade - wordt dit jaar in Bad Iburg georganiseerd, een pittoresk plaatsje net over de grens in Duitsland. Dit groene evenement is een walhalla voor (hobby-)tuinders en bruist als nooit tevoren. Van 18 april t/m 14 oktober kun je hier een grote variëteit aan bijzondere bloemen en planten bewonderen, je laten inspireren door nieuwe ideeën over de natuur en genieten van een breed aanbod aan activiteiten, kunst en cultuur. Ook voor mensen zonder groene vingers!  

De Landesgartenschau is het ideale evenement voor een ontspannend dagje of weekendje weg in Duitsland. Neem een duik in een nieuwe bloemrijke wereld en laat je betoveren door een zee van kleuren. Wandelend tussen een enorme diversiteit en rijkdom aan flora en fauna kom je helemaal tot rust en doe je volop inspiratie en tuin ideeën op. Hieronder vind je een aantal bijzondere elementen van het veelzijdige, inspirerende park die je niet mag missen.

Bezoek het idyllische stadje Bad Iburg en haar romantische kasteel

Het bloemen- en natuurfestijn vindt dit jaar plaats in Bad Iburg en is alleen al voor een bezoek aan dit plaatsje de moeite waard. Dit stadje met een rijke historie ligt niet ver van de Nederlandse grens - net een stukje onder Osnabrück - en heeft een sfeervolle oude binnenstad waar het altijd druk en gezellig is. Het aangrenzende Teutoburgerwoud biedt het hele jaar door volop wandelmogelijkheden met panoramische uitzichten.

Landesgartenschau Bad Iburg 2018

Bad Iburg is een heerlijke bestemming voor prachtige uitzichten over de stad en de tuinen.

Gelegen op een heuvel bevindt zich een eeuwenoud Schloss, waaromheen de Landesgartenschau is aangelegd. Dit romantische kasteel heeft een rijke historie en is met name bekend vanwege de vele concerten en prachtige tuinen. Het complex zoals de bezoeker die vandaag de dag kan bezoeken, bestaat uit de voormalige residentie van de prins-bisschoppen van Osnabrück en het benedictijnenklooster dat in de 11e eeuw is gebouwd. In 1668 werd hier Sophie Charlotte, de eerste koningin van Pruisen geboren. In het kasteel vind je een barokke ridderzaal met prachtige plafondschilderingen. Wil je langs gaan? Hier vind je de openingstijden.

Lees ook:  De mooiste steden om het voorjaar te vieren

Beleef de natuur in al haar facetten 

Het hele terrein van de Landesgartenschau is zo wijd gestrekt dat je er bijna zou verdwalen als het niet gearceerd was. Je geniet van water, bos, prachtige uitzichten en ongerepte dalen. Zoals ieder jaar staan de bloemen centraal. Aanschouw de kleurrijke en bijzondere planten en bloemen zoals fuchsia's, rozen en hortensia's die in verschillende thema's zoals 'lente' en 'oogst' zijn vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er nog 12 thematuinen op dit grote terrein. Voor veel tuinliefhebbers is een bezoek aan dit paradijs van groen een geweldige manier om inspiratie op te doen en bijzondere flora en fauna van dichtbij te bewonderen.

Centraal staat de enorme diversiteit en rijkdom aan planten en bloemen.

Bekijk het filmpje voor een sfeerimpressie:

Routes en stille paadjes op het terrein van de Landesgartenschau

Landesgartenschau is bij uitstek geschikt om lekker de natuur in te gaan en prachtige wandelingen te maken. Het gebied onder het romantische kasteel - het Charlottepark - staat in verbinding met de oude binnenstad van Bad Iburg. Er zijn diverse routes en stille paadjes zodat je in alle rust kunt genieten van de prachtige omgeving. Wandel bijvoorbeeld door het bos naar het lieflijk glooiende dal, het Holperdorper Tal. Aanrader is het speciaal aangelegde boomkroonpad. Deze route leid je door het schaduwrijke Waldkurpark met als eindpunt een 32 meter hoge toren, de Wächter des Waldes (lift aanwezig). Dit alles zorgt voor een unieke boservaring. Hier vind je een overzicht van het hele terrein.

Landesgartenschau 2018

Geniet van geuren en kleuren tijdens een wandeling door het groene paradijs.

Activiteiten tijdens de Landesgartenschau Bad Iburg

Evenementen, voorstellingen, exposities en concerten: jong en oud hoeft zich geen moment te vervelen tijdens de Landesgartenschau. In het Charlottensee Park aan de voet van het kasteel vinden maar liefst 1500 optredens plaats. Dein en zing mee met een prachtig koor of woon een dans- of theatervoorstelling bij. Hoogtepunten dit jaar zijn onder meer een betoverende lichtenscenering (10-11 augustus) en het Nedersaksische Korenfestival (18-19 augustus). Kinderen kunnen hun lol op met de drie speelplaatsen. Deze zijn eveneens aangegeven op het overzichtskaartje.

Facebook LaGa

Laat je verrassen door het grote aanbod aan culturele evenementen tijdens de Landesgartenschau - Facebook LaGa

Kuuroord Bad Iburg - Ontspannen genieten

In de omgeving van Osnabrück vind je veel kuuroorden die je kunt herkennen aan het woordje "Bad" in de naam. Bad Ibarg is een bekend kuuroord in Duitsland waarbij veel beweging in het water en in de frisse buitenlucht in combinatie met gezonde voeding centraal staat. Tijdens het tuinevenement kan je in Het Charlottensee Park genieten van het zogenaamde ‘Waldbaden’. Dit is een trend om te ontspannen waarbij je langzaam en bewust in het bos beweegt om zo stress te verminderen, de bloeddruk te verlagen en het immuunsysteem te versterken.

Ben je van plan om te overnachten tijdens de Landesgartenschau Bad Iburg 2018? Het Landidyll Gasthof zum Freden ligt op slechts 10 minuten rijden van de Landesgartenschau en biedt ook twee speciale aanbiedingen met betrekking tot het tuinevenement. Midden in het groen biedt dit hotel ontspanning na een bewogen dag op de Landesgartenschau.

Lees ook:  Waarom kunstenares Yayoi Kusama (91) een obsessie voor bloemen heeft

Je kunt de Landesgartenschau Bad Iburg 2018 bezoeken van 18-04-2018 t/m 14-10-2018 van 10.00-19.00 uur. Toegang is € 18,50 (incl. eigen kinderen of kleinkinderen t/m 17 jaar).

Wil je meer weten over de Landesgartenschau?  Op deze website vind je alle informatie over en het laatste nieuws rondom het evenement. Je vindt er ook een compleet overzicht van andere activiteiten in het Duits-Nederlands grensgebied.

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met fietsvakantie op latere leeftijd, tips en advies

De paradijsvogelplant: zo verzorg je hem

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings