Prachtige papiersnijkunst: met chirurgische precisie uitgesneden silhouetten

12 maart 2018
441

De Oekraïense kunstenares Eugenia Zoloto weet wel raad met een groot vel papier. Met de precisie van een chirurg tovert zij met haar mesjes prachtige silhouettes te voorschijn: van uilen en paarden tot jurken en portretten. Eugenia haalt haar inspiratie voor haar delicate papiersnijkunst uit Russische literatuur, dromen en (geheime) gedachten.

Betoverend

Het werk van Eugenia is vaak een vervlechting van realiteit en fantasie waardoor er iets betoverends ontstaat. Elk kunstwerk vertelt een eigen verhaal. Haar grootmoeders zijn van grote invloed geweest op het ontstaan van haar serie jurken. Als kind vond ze het heerlijk om naar hen te kijken terwijl ze prachtige Oekraïense borduursels maakten.

Papiersnijkunst

Sometimes I just can't believe it is done, and all by my hands.

Dat papier snijden een kunst is beseft Eugenia ook. Over grote werken doet ze ongeveer 7 uur. Het liefst werkt ze 's nachts, wat best lastig is als je ook nog twee kinderen hebt. Toch is ze dan op haar best: een steady hand, geconcentreerd en geduldig. Wat Eugenia betreft is 's nachts de beste tijd voor creativiteit.

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

papiersnijkunst

Foto's: Eugenia Zoloto

Op het filmpje hieronder zie je Eugenia aan het werk met een van haar creaties. Klik op de afbeelding.

 

Iemand die ook prachtige papiersnijkunst maakt is mr_riu. Deze autodidact brengt met zijn werk regelrecht een ode aan de natuur.

 

Lees ook:  Waarom genieten zoveel mannen van voetbal?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Zo wordt alcoholvrije wijn gemaakt

Het troostende effect van begrafenis liedjes

De 6 allermooiste gedichten bij overlijden broer

20 mooiste parken in Londen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings