Papierkunst laat de kwetsbaarheid van bedreigde diersoorten zien

15 mei 2017
166

Een enkel blaadje papier is ontzettend kwetsbaar: het is zo gescheurd en valt zo uit elkaar wanneer het nat is. Een enorme stapel papier is niet kapot te krijgen. Met dieren is dit niet heel anders, een kudde dieren kan een grote vijand zijn, een dier in z'n eentje is kwetsbaar en een potentiële prooi. Kunstenaar Patrick Cabral wil met zijn papierkunst de kwetsbaarheid van bedreigde diersoorten laten zien. 

Technisch en sierlijk

Cabral's werk zit technisch sterk in elkaar, de vele laagjes papier zijn zorgvuldig op elkaar geplaatst en door de verschillende dieptes in het kunstwerk komt het haast tot leven. Tegelijkertijd is ook een sierlijk geheel van op elkaar gestapeld papier zo delicaat als kant, met complexe en gedetailleerde vormen.

Hoop

Ondanks dat de aanleiding van deze serie treurig is, is er ook goed nieuws: "toen ik in december 2016 begon was de reuzenpanda nog een bedreigde diersoort, inmiddels is dat niet meer zo. Er is toch nog hoop voor de mensheid", aldus Cabral.

patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral

Via My Modern Met en Patrick Cabral
Lees ook:  Bevroren kunst: Zweeds ijshotel opent nieuwe kunstsuites om in te slapen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

Normandië in Frankrijk bezoeken

Hoe bewaar je de innerlijke rust als je op zoek bent naar een huis

Je keuken Feng Shui inrichten

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings