Papierkunst laat de kwetsbaarheid van bedreigde diersoorten zien

2966 VIEWS
Papierkunst laat de kwetsbaarheid van bedreigde diersoorten zien

Een enkel blaadje papier is ontzettend kwetsbaar: het is zo gescheurd en valt zo uit elkaar wanneer het nat is. Een enorme stapel papier is niet kapot te krijgen. Met dieren is dit niet heel anders, een kudde dieren kan een grote vijand zijn, een dier in z’n eentje is kwetsbaar en een potentiële prooi. Kunstenaar Patrick Cabral wil met zijn papierkunst de kwetsbaarheid van bedreigde diersoorten laten zien. 

Technisch en sierlijk

Cabral’s werk zit technisch sterk in elkaar, de vele laagjes papier zijn zorgvuldig op elkaar geplaatst en door de verschillende dieptes in het kunstwerk komt het haast tot leven. Tegelijkertijd is ook een sierlijk geheel van op elkaar gestapeld papier zo delicaat als kant, met complexe en gedetailleerde vormen.

Hoop

Ondanks dat de aanleiding van deze serie treurig is, is er ook goed nieuws: “toen ik in december 2016 begon was de reuzenpanda nog een bedreigde diersoort, inmiddels is dat niet meer zo. Er is toch nog hoop voor de mensheid”, aldus Cabral.

patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral patrick cabral

Via My Modern Met en Patrick Cabral

MEER INSPIRATIE

Vouwkunst voor gevorderden
Kunstenares maakt prachtige kunst op gedroogde theezakjes
Deze prachtige dieren zijn gemaakt van honderden stukjes papier
Tiffanie Turner laat zien hoe je de mooiste bloemen maakt van papier