Papieren wezens met lichtgevende rokken

7023 VIEWS
Papieren wezens met lichtgevende rokken

Het Franse koppel Sophie Mouton-Perrat en Frédéric Guibrunet combineren al tien jaar papierkunst met verlichting. Zij hebben hun studio Papier á êtres (‘papieren wezens’) genoemd. De beelden die zij vormgeven zijn vrouwelijk, levensgroot en helemaal wit. De elegantie van de bewegingen in combinatie met het zachte licht dat door hun rokken schijnt zorgt voor een hemelse voorstelling.

Papier mâché

De lampen wordt gemaakt met de papier mâché-techniek. Een heel delicaat werkje, waarbij verschillende lagen papier worden gedrenkt in water en weer gedroogd. Vervolgens wordt er met lijm wordt gewerkt om alles aan elkaar te kunnen plakken en uit te laten harden.

Papieren lamp 22

Twee voor de prijs van één

Sophie en Frédéric werken samen, maar toch apart. Zij zijn beiden verantwoordelijk voor de helft van het object: Frédéric zorgt voor de basis. Hij creëert de lampenkappen en installeert de techniek voor de verlichting. Sophie zorgt vervolgens voor de gedetailleerde vormgeving van de vrouwelijke borstbeelden die op de lampenkappen worden geplaatst. Zoals zij zelf zeggen op hun website:

Hij zorgt voor de structuur van het papier en zij zorgt voor de poëzie.

De vrouwen krijgen een gezichtsuitdrukking, er wordt aandacht besteedt aan hun kapsels en de bewegingen zijn heel sierlijk; alsof de beelden dansen. De lampenkappen doen dienst als rokken voor de vrouwelijke figuren.

Lees ook:  Pointillisme sleepte deze kunstenaar door zijn zware revalidatie

Ieders deel komt goed terug in het eindresultaat. Zo zijn overdag heel goed de details te zien van het werk van Sopie, maar als ’s avonds het licht aangaat dan komt het werk van Frédéric duidelijk naar voren. De details vallen weg en de vrouwelijke vormen veranderen in een elegant silhouet, terwijl de rokken de ruimte verlichten.

De lampen van Papier á êtres zijn onder andere te koop via cachette.com.

Papieren lamp 2 Papieren lamp 3 Papieren lamp 4

Papieren lamp 1

Papieren lamp 5 Papieren lamp 6 Papieren lamp 7 Papieren lamp 8 Papieren lamp 9 Papieren lamp 10 Papieren lamp 11 Papieren lamp 12 Papieren lamp 13

Benieuw naar nog meer papierkunst? Deze kunstenares maakt jurken van romans!

Bron: mymodernmet.com

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Schilderijen van licht
Lichtgevende konijnen in de stad
Bijzondere lichtshow in het bos
Kanoën en kajakken in vloeiende lichtsculpturen