Papieren sculpturen uit slechts één A4'tje

2 juli 2017
121

Deense kunstenaar Peter Callesen weet vanuit één A4’tje de mooiste sculpturen te maken. Met speciale vouw- en snijtechnieken creëert hij bloeiende bomen, een kasteel, een vervallen Griekse tempel of een voorstelling van wandelende mensen in het bos.

Over zijn keuze om simpel wit A4-papier te gebruiken zegt Peter:

Het witte A4’tje is het meest gebruikte stukje papier waarop wij informatie met ons meedragen. Omdat het zo’n veelgebruikt object is, letten we niet meer op het materiaal. Door alle informatie weg te halen en vanuit het niets iets te creëren heb ik het gevoel dat ik een materiaal gevonden heb waar wij allemaal aan kunnen relateren.

Mooi is hoe Peter ook de negatieve vorm benut als onderdeel van het kunstwerk. Nieuwsgierig geworden? Hier volgt een kleine selectie van zijn werk:

PC 1 PC 2 PC 3 PC 4 PC 5 PC 6 PC 7 PC 8 PC 9 PC 10 PC 11 PC 12 PC 13 PC 14 PC 15 PC 16

peter callesen

Nog meer bijzondere papierkunst zien? Deze artiest maakt met behulp van een laser architectonische ornamenten na die bijna lijken op glas-in-lood-ramen..

Lees ook:  Goudsbloem | Mevrouw Onkruid

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

Normandië in Frankrijk bezoeken

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings