Papieren pruiken als ode aan vroeger en nu

19 oktober 2017
339

Asya Kozina begon in 2015 aan haar collectie pruiken van papier waar we het eerste deel al eens op Paradijsvogels Magazine lieten zien. Haar werken zijn geïnspireerd op de Barok, Rococo en de Victoriaanse tijd. Hoewel het in die tijdsgeest gebruikelijk was om de pruiken te versieren met bloemen, speelt zij graag met de gedachte hoe dit soort pruiken er nu uit zouden zien.

Het bijzondere aan de werken van Asya is dat zij het papier op zo'n manier weet te bewerken, dat de vormen van de pruiken geheel tot hun recht komen. Waar vroeger vooral bloemen en vogels in pruiken werden verwerkt, speelt Asya met deze visuele voorstelling door hedendaagse objecten in haar werken te integreren, zoals de Burj-al-Arab, de London-eye, een viool, een schip en een vliegtuig.

Stel je voor dat we er tegenwoordig zo bij zouden lopen. Dat had het straatbeeld zeker opgevrolijkt!

Meer werken van Asya zijn te zien op haar Instagram en haar Behance pagina.

pruik 1

pruik 2

pruik 3

pruik 4

pruik 5

pruik 6

pruik 7

pruik 8

pruik 9

Ook Cecilia Levy is creatief met papier. Zij maakt van oude boeken en tijdschriften theekopjes, sneeuwlaarzen en bloemen. Leuk om zelf te proberen!

Lees ook:  De kunst van het weglaten

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings