Sprookjesachtige beelden en diorama's van papier

24 november 2017
230

Met het lezen van boeken komt je fantasie tot leven. Malena Vacárcel is een boekenliefhebster in hart en nieren. Zij combineert haar passie voor kunst én boeken door afgedankte boeken weer tot leven te brengen in de vorm van bijzondere diorama's.

Van het boek dat zij gebruikt om een papieren sculptuur van te maken, laat Malena zich inspireren door een bepaald element of passage. Dit kan een boom zijn, maar ook een boomhut, schoenen of een grammofoon.

Afdankertjes krijgen een tweede kans

Malena gebruikt boeken die ze vindt in afvalbakken en kringloopwinkels, maar ook vrienden brengen haar literatuur die zij zelf niet meer lezen. Het resultaat is een (vaak mystieke) voorstelling van een bepaald verhaal.

Door met papier te werken blijf ik mij verwonderen. Ik stop zoveel detail en concentratie in al mijn werken, dat het mij een gevoel van vrijheid geeft. Het maakt mij heel, heel erg gelukkig.

Fantasie komt tot leven

De liefde die in deze werken zit is goed terug te zien. Leuk detail: de werken komen vooral 's avonds goed tot hun recht. Het werk kan in het donker worden opgelicht, waardoor het gevoel van fantasie nog meer wordt aangewakkerd.

Meer werken van Malena zijn te bewonderen op haar Instagram en Facebook. Wil je zelf zo'n bijzonder werk in je huis, dan kan je terecht in haar webshop.

malena valcarcel 2

malena valcarcel 3

malena valcarcel 4

malena valcarcel 1

malena valcarcel 5

malena valcarcel 6

malena valcarcel 7

malena valcarcel 8

malena valcarcel 9

malena valcarcel 10

malena valcarcel 11

malena valcarcel 12 (de kleine prins)

malena valcarcel 13

malena valcarcel 14

malena valcarcel 15

malena valcarcel 16

malena valcarcel 17

malena valcarcel 18

malena valcarcel 19

malena valcarcel 20

malena valcarcel 21

malena valcarcel 22

malena valcarcel 23

malena valcarcel 24

Zie voor meer boekenkunst ook de werken van Su Blackwell. Ook zij maakt sprookjesachtige voorstellingen van oude boeken

Lees ook:  Kleurrijke driedimensionale tekeningen van papier

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De 5 populairste bezienswaardigheden in Gent

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings