Papieren bloemen met architectonische precisie

11 maart 2020
971

Tiffanie Turner is van huis uit architect. In dit werk ontdekte ze dat ze het vooral interessant vindt om uit te zoeken hoe iets is gemaakt en hoe de natuur terugkerende patronen gebruikt. Dit combineerde ze met haar voorliefde voor bloemen en botanische tekeningen. Het resultaat: enorm grote bloemen van papier, die tot in het kleinste detail een letterlijke kopie zijn van de echte exemplaren.

[quote text_size="medium"]

'Ik ben een kunstenaar die de natuur en plantkunde onderzoekt op een extreem grote, en soms zeer kleine, schaal van papier.'

[/quote]

Ze maakt de bloemen van crêpepapier en het kost per bloem tussen de 35 en 80 uur om deze te maken. De schaal van de bloemen nodigt uit om er helemaal in te duiken en te bestuderen hoe de natuur deze mooie dingen heeft ontworpen.

turner 1

turner 2

turner 3

turner 4

turner 6

turner 5

turner 7

turner 8

turner 9

turner 10

turner 11

turner 12

turner 13

turner 14

Meer bloemkunst zien? In een ander project werkte Tiffanie Turner samen met Simone Truong, die afbeeldingen van de bloemen van Turner bewerkte tot een prachtige ode aan de inspiratie van de natuur. 

bloemkunst-13-1110x600

 

Lees ook:  Inspiratie voor botanisch borduren

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Werkvakantie - wat is er mogelijk?

Alles wat je wilt weten over slow fashion

Tips voor effectief timemanagement voor iedere dagdromer

Hoe de zon ons leven beïnvloedt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down