Verfijnde papier snijkunst om naar te blijven kijken

10 april 2018
221

De papier snijkunst van Kanako Abe is een lust voor het oog. Niet alleen de afbeeldingen zijn sprookjesachtig van sfeer maar ook de verfijndheid waarmee Kanako het mes ter hand heeft genomen is verbluffend. 

Op oude technieken gebaseerde papier snijkunst

In een eerder artikel lieten we al eens prachtige werkjes van Kanako zien en vertelden daarbij ook over Ise-Katagami; de zeer gedetailleerde uitgesneden sjablonen die voor onder andere het verfraaien van kimono's werden gebruikt. Waar Katagami als onderdeel van het proces van het vervolmaken van gebruiksobjecten golden, beschouwt Kanako haar werk als een eindproduct.

Kinderhoofdjes

Kanako neemt voor haar papier snijkunst vaak de natuur, dieren en kinderen als onderwerp. Ze weet op een geheel eigen wijze altijd een rustgevende mystieke sfeer in haar werk te creëren. De inspiratie voor de kinderhoofdjes, zoals die hier onder te zien zijn, komt voort uit de westerse traditie om kinderen en profile te portretteren. Kanako heeft de hoofdjes voorzien van bijvoorbeeld bloemen, planten en vogels; alsof ze de gedachten en/of de onschuld van die kinderkopjes wil uiten.

papier snijkunst 1

papier snijkunst 2

papier snijkunst 3

papier snijkunst 4

papier snijkunst 5

papier snijkunst 6

papier snijkunst 7

papier snijkunst

papier snijkunst 8

Ook heel bijzondere papierkunst komt van de Estlandse kunstenaar Eiko Ojaja. Bijzonder omdat er geen schaar of mesje aan te pas komt. 

Lees ook:  Kunst als de som der delen

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Ontspanning door meditatie: hoe het werkt en waarom het helpt

Top 3 mooiste tuinen in de wereld

Een modern interieur

Begonia's snoeien en verzorgen

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings