Panama: paradijs voor vakantie en meer

11 VIEWS
Panama: paradijs voor vakantie en meer

Als je denkt aan een tropische vakantie in het Caribisch gebied dan is Panama vast niet het eerste land dat in je opkomt. Je hebt tijdens de topografielessen misschien gehoord van het Panamakanaal, maar dat was het dan ook. Sterker nog, directe vluchten vanuit Nederland naar Panama hebben lange tij niet bestaan. Dat wilt niet zeggen dat je die vakantie er niet kunt doorbrengen, integendeel. Panama is eigenlijk een vrij ondergewaardeerd paradijs.

En gelukkig merken steeds meer mensen dat dit land gewoon een ideale bestemming is voor een relax-vakantie. Er is in ieder geval meer dan genoeg te doen. Panama doet op het eerste oog misschien veel denken aan de buren Costa Rica. Die vergelijking is te begrijpen. Het klimaat, de natuur en de mensen lijken veel op elkaar. Ook wordt er op veel plekken dezelfde taal gesproken, beide hebben zo hun unieke aspecten.

 

Bezienswaardigheden en trekpleisters

Aan prachtige locaties en mooie natuur heb je in Panama geen tekort. Niet vreemd dat zoveel toeristen besluiten een rondreis te maken door het land. Te beginnen met  het bekende Casco Viejo, het ouderlijke centrum van de hoofdstad Panama City. Deze locatie staat sinds de eeuwwisseling zelfs op de werelderfgoedlijst. Casco Viejo is een stad opzich en is gelegen op een afgezonderd eiland in de zee. Zeker de moeite om even langs te gaan voor een paar foto’s.

Lees ook:  De 10 foto's laten zien hoe adembenemend de natuur is

Uiteraard moeten we het ook even hebben over het Panamakanaal. Dit kanaal heeft een bizarre lengte: meer dan 80 kilometer! Geen wonder dat het 34 jaar duurde om deze te maken. Tot op de dag van vandaag maken honderden schepen per dag dankbaar gebruik van dit beroemde kanaal.

Een grappig feitje over Panama is overigens dat het vaak als belastingparadijs wordt gezien voor de rijken. Door een aantal sluwe trucs toe te passen kun je ervoor zorgen dat de belasting telefoon jou vaker met rust laat. Nu niet meteen slecht denken, Nederland wordt ook in het rijtje belastingparadijzen genoemd.

Al met al is het voor de ontdekkers onder ons duidelijk dat je naar Panama moet gaan. Het stikt er van de cultuur en bezienswaardigheden uit de geschiedenis.

 

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Alle magie van Mexico op de foto’s van Dimitar Karanikolov
3 trends binnen digitaal procesmanagement voor 2020-2025
Steun kinderen in oorlog met War Child
Mooie wandelroutes Brabant