Palo Santo: de magische krachten van dit heilige hout

24 maart 2023
386
Palo Santo

Palo Santo, ook wel ‘heilig hout’ vertaald vanuit het Spaans, is een belangrijk onderdeel van de Latijns-Amerikaanse cultuur. Het kan gebruikt worden voor medische redenen, maar het kan ook negatieve energieën in huis verwijderen. Sjamanen, Maya’s en Inca’s maakten al veel gebruik van dit hout bij hun rituelen. Tegenwoordig maken veel mensen in het dagelijks leven gebruik ook van dit heilig hout. In deze blog wordt besproken wat Palo Santo is, en wat de impact van dit hout is op lichaam en geest.

palo santo

Wat is Palo Santo hout?

Palo Santo is een bijzondere houtsoort afkomstig van de Bursera Graveolens bomen in het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Dit hout wordt al eeuwenlang gebruikt door de inheemse bevolking van de Zuid-Amerikaanse landen. Bij het oogsten van dit hout is het belangrijk om de afgevallen takjes te sprokkelen en ze zo op natuurlijke wijze van de boom te halen. Dit wordt gedaan om de boom niet te beschadigen. In Peru is dit zelfs vastgelegd in de wet.

De stokjes hebben ongeveer 4 tot 10 jaar nodig om te rijpen. Na deze periode komt de geur vrij uit de stokjes. Deze geur is beter als het op de goede manier geoogst is, zoals hierboven is uitgelegd. Bij het verbranden van de Palo Santo stokjes komt er een zoete en warme geur vrij die zorgt voor rust en concentratie.

Wat zijn de effecten van Palo Santo?

Palo Santo is verkrijgbaar in verschillende vormen. Het wordt bijvoorbeeld ook verwerkt in wierook, geurstokjes en aroma sets. De zacht zoete geur van het hout werkt rustgevend en verbetert de concentratie. Maar waar is het nu precies goed voor?

Lees ook:  Tips voor een gezonde levensstijl

Om ruimtes te reinigen van negatieve energie kan er gebruik worden gemaakt van Palo Santo. De zachte geur van het hout versterkt de trilling van de lucht en zorgt voor een diepere connectie met de bron. Dit doe je door een stokje van het heilig hout aan te steken met een aansteker of lucifer. Om de geur door het hele huis te verspreiden kun je ook een rondje lopen met het rokende stokje, zo zorg je dat het hele huis wordt gereinigd van negatieve energie. Wil je meer weten over het energetisch reinigen van je huis? Lees dan deze blog!

Hoe gebruik je Palo Santo?

Er zijn dus verschillende vormen waarin je Palo Santo kunt krijgen. Deze gebruik je ook weer allemaal op een andere manier, en ze hebben andere effecten op lichaam en geest.

pablo santo

Branden

Zoals eerder verteld kun je Palo Santo branden om zo negatieve energie uit bepaalde ruimtes te reinigen. Je steekt het stukje hout aan, en blaast vervolgens de vlam uit. Als het stokje aan het roken is kun je deze op een wierook houder leggen, zodat het as hierop kan vallen. Dit zorgt er voor dat de warme en zoete geur door de hele ruimte trekt. De geur is rustgevend en brengt een vredige sfeer. Positieve gevoelens worden gestimuleerd. Het branden van het hout is dus perfect tijdens studie, werk, meditatie, yoga of spiritueel ontspannen. Wil je graag thuis yoga beoefenen? Lees dan deze blog!

Thee

Palo Santo kun je ook gebruiken om thee van te maken. Je laat dan een stukje van het heilig hout in het heet water trekken. Deze thee kalmeert je immuunsysteem en zenuwstelsel. Ook zorgt het voor sneller herstel bij ziekte.

Lees ook:  Zwangerschap is een hele ervaring!

Amulet

Traditioneel wordt Palo Santo gedragen als amulet. Het beschermt je tegen kwade invloeden en het zorgt voor rust. Kinderen die veel last hebben van nachtmerries kunnen een stuk van het heilig hout meenemen naar bed zodat ze rustig slapen en geen nachtmerries krijgen.

palo santo

Olie

Uit het heilige hout wordt ook etherische olie gewonnen. Deze olie bevat hoge concentraties D-Limonene en Monotropenes waarvan wordt vernoemd dat deze nuttig kunnen zijn bij het bestrijden van kanker. Deze olie kan gebruikt worden in aromatherapie, en kan zorgen voor rustgevende en herstellende effecten. Ook kan de olie verlichting geven bij depressie, stress en angsten.

Wil je wat meer weten over de voordelen van essentiële oliën? Klik dan hier voor het lezen van de blog!

Over de auteur

Kai Roterman
Hallo! Mijn naam is Kai Roterman en ik ben online marketeer bij het geweldige marketingbureau Web Wings. Na mijn stage bij het bedrijf succesvol te hebben afgerond, ben ik enorm trots dat ik er nu full time mag werken en dan ook nog eens mag schrijven voor Paradijsvogels Magazine! Ik ben dol op edelstenen, tarot leggen en het leren over verschillende spirituele stromingen. Daarnaast kan ik uren kijken naar tv shows of spelen op mijn Nintendo Switch. Ik hoop dat het lezen van mijn artikelen jullie net zo veel inspireert als het was om te schrijven!

Recente berichten

Een babyshower organiseren doe je zo

Muizen in huis? Dit kun je doen!

Trends in herenmode voor 2024

Bedrijfsuitjes: Waarom ze belangrijk zijn + Tips voor het organiseren

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings
chevron-down