Overwinteren in een Finse Kota op Nederlandse bodem

14 december 2017
563

Tussen de magnoliabomen en rustieke vijver waan je je in een sprookjesachtige wereld. Deze Finse Kota staat in Bakhuizen en voelt een beetje als een kabouterhuisje. Aangenaam overnachten, genieten van de sterren en de rust omarmen: het kan hier allemaal.

Een memorabel ontbijt

Deze idyllische blokhut is eigenhandig door Ad gebouwd die samen met zijn vrouw Elly in het woonhuis ernaast woont. Hij heeft er voor gezorgd dat het huisje echte privacy heeft. Het is zelfs mogelijk je eigen hond mee te nemen naar Pieni Talo. De hond, katten en kippen van Ad en Elly lopen ook vrij in de tuin. 's Ochtends wordt er een heerlijk ontbijt in de Kota verzorgd en 's avonds is het mogelijk om in het woonhuis aan te schuiven en genieten van de kookkunsten van Elly.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

1

8

pienitalo2

Fiets, schaats of wandel een stukje Elfstedenroute

In de omgeving vind je veel bos en water en je fietst zo een deel van de Elfstedenroute. In de zomer kun je zeilen op de Fluessen of het IJsselmeer en in de buurt zijn er veel gezellige terrassen te vinden. Zoals het terras aan de kleinste haven van West-Europa, Laaksum Overwijk in Warns. Of strandpaviljoen de Potvis in Stavoren, met prachtig uitzicht over het kolkende water van het IJsselmeer. Maar ook in de winter wandel je heerlijk langs het water of door de bossen van Gaasterlân. En dan in de Kota lekker opwarmen bij de op hout brandende kachel en met een dampende beker thee staren in de vlammen.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

12

11

3

 

Lees ook:  5x (heel) fijn overnachten op de wadden

Sterren kijken in het échte donker

Rond Pieni Talo, wat "klein huis" betekent in het Fins, wordt het nog echt donker en op een heldere nacht geniet je van een prachtige sterrenhemel. Maar ook als het regent wordt het huisje nog knusser door het zachtjes tikkende geluid op het dak. De rust en het donker zorgen hopelijk voor een heerlijke nachtrust, waardoor je helemaal opgeladen weer richting huis vertrekt.

 

9

 

Kijk voor meer informatie op de website van Pieni Talo en boek je bezoek inclusief ontbijt voor €75.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

16

 

 

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

De mythe van Prometheus, god en Titaan

De 9 allermooiste gedichten bij overlijden moeder

De strijd tussen Hera, godin van de goden en Heracles

Kleurpsychologie: Hoe kleuren je ruimte beïnvloeden

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings