Overwinteren in een Finse Kota op Nederlandse bodem

3693 VIEWS
Overwinteren in een Finse Kota op Nederlandse bodem

Tussen de magnoliabomen en rustieke vijver waan je je in een sprookjesachtige wereld. Deze Finse Kota staat in Bakhuizen en voelt een beetje als een kabouterhuisje. Aangenaam overnachten, genieten van de sterren en de rust omarmen: het kan hier allemaal.

Een memorabel ontbijt

Deze idyllische blokhut is eigenhandig door Ad gebouwd die samen met zijn vrouw Elly in het woonhuis ernaast woont. Hij heeft er voor gezorgd dat het huisje echte privacy heeft. Het is zelfs mogelijk je eigen hond mee te nemen naar Pieni Talo. De hond, katten en kippen van Ad en Elly lopen ook vrij in de tuin. ’s Ochtends wordt er een heerlijk ontbijt in de Kota verzorgd en ’s avonds is het mogelijk om in het woonhuis aan te schuiven en genieten van de kookkunsten van Elly.

Artikel gaat verder onder de foto’s >

1

8

pienitalo2

Fiets, schaats of wandel een stukje Elfstedenroute

In de omgeving vind je veel bos en water en je fietst zo een deel van de Elfstedenroute. In de zomer kun je zeilen op de Fluessen of het IJsselmeer en in de buurt zijn er veel gezellige terrassen te vinden. Zoals het terras aan de kleinste haven van West-Europa, Laaksum Overwijk in Warns. Of strandpaviljoen de Potvis in Stavoren, met prachtig uitzicht over het kolkende water van het IJsselmeer. Maar ook in de winter wandel je heerlijk langs het water of door de bossen van Gaasterlân. En dan in de Kota lekker opwarmen bij de op hout brandende kachel en met een dampende beker thee staren in de vlammen.

Lees ook:  In de Vlaamse Ardennen kun je overnachten in een prachtige oude windmolen

Artikel gaat verder onder de foto’s >

12

11

3

 

Sterren kijken in het échte donker

Rond Pieni Talo, wat “klein huis” betekent in het Fins, wordt het nog echt donker en op een heldere nacht geniet je van een prachtige sterrenhemel. Maar ook als het regent wordt het huisje nog knusser door het zachtjes tikkende geluid op het dak. De rust en het donker zorgen hopelijk voor een heerlijke nachtrust, waardoor je helemaal opgeladen weer richting huis vertrekt.

 

9

 

Kijk voor meer informatie op de website van Pieni Talo en boek je bezoek inclusief ontbijt voor €75.


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving. Hier vind je onze hele collectie. 

16

 

 

MEER INSPIRATIE

Verblijven in een huisje in het bos is echt genieten
De leukste airbnb’s op Texel
De leukste Airbnb’s van Amsterdam
Romantisch overnachten in deze bijzondere cabins in de Ardennen