Overnachten in het kleinste houten kerkje van Nederland

5915 VIEWS
Overnachten in het kleinste houten kerkje van Nederland

Aan de rand van landgoed de Eese bij Steenwijk staat het Westerkerkje. Hier raken Friesland, Drenthe en Overijssel elkaar. Het werd gebouwd in 1935 en staat bekend als het kleinste houten kerkje van Nederland. Lang deed het dienst als zondagsschool, nu kun je er overnachten!

Dit is een prachtige plek voor rustzoekers, schrijvers en mensen die weer eens zin hebben in een ouderwets gezellig gesprek tijdens de afwas (er is namelijk geen vaatwasser, wel een weidse tuin met uitzicht en stoelen op het terras om daarvan te genieten).

Op ontdekkingstocht in eigen land

Het Westerkerkje ligt tegenover het uitgestrekte landgoed de Eese waar je kunt wandelen en fietsen richting de Woldberg. Verderop zijn twee nationale parken: Weerribben-Wieden en Drents-Friese Wold. Het Holtingerzand bij Havelte is een prachtige stuwwal met uitgestrekte heidevelden.

Bijzonder dat je binnen een radius van 20 kilometer van het kerkje zo ontzettend veel mooie plekken kan ontdekken. Ook de historische plaatsen Giethoorn, Blokzijl en Vollenhove zijn lom te zien leuk om te bezoeken.

Begeef je in buitenlandse sferen

Het roodgelakte hout, de rode dakpannen en de ornamenten aan de gevel doen lijken alsof dit bouwwerk in Zweden of Rusland staat. De grote eettafel is gemaakt van een eeuwenoude eik, hier kun je met 8 mensen aanzitten. Het kerkje wordt verwarmd door antieke gietijzeren radiotaoren en de Bullerjan houtkachel wordt met hout gestookt.

Lees ook:  Slapen in een oud-Hollandse Pipowagen midden in de natuur

Artikel gaat verder onder de foto’s >

IMG_2427

Om nooit meer te vergeten

Wat blijft hangen na een verblijf in het Westerkerkje is de verwondering over dit verborgen hoekje in eigen land. De tijd lijkt er nét iets langzamer te gaan. En natuurlijk zijn er de herinneringen aan de lange, stille avonden in dit sfeervolle kerkje. Je bent even helemaal op jezelf aangewezen, zonder de drukte van alledag en dat geeft je weer nieuwe energie.

Wil je ook een of meer overnachtingen boeken in dit bijzondere kerkje? Reserveren kan hier.

_MG_4602

IMG_7916

 


Paradijsvogels Magazine selecteert bijzondere plekken in binnen- en buitenland. Van B&B’s midden in de natuur tot omgebouwde kunstenaarsateliers; deze uitspanningen hebben allemaal een inspirerend karakter en staan garant voor een authentieke en kleurrijke beleving.

Ontvang gratis onze beste artikelen!

Schrijf je in voor de inspiratiemail van Paradijsvogels Magazine

MEER INSPIRATIE

Logeren bij de boswachter: dit moet je weten
Bosrijk slapen bij de Sallandse Heuvelrug
4x slapen in de buurt van de Kinderdijk
5x yurts in Nederland voor bijzonder slapen

One thought on “Overnachten in het kleinste houten kerkje van Nederland


Comments are closed.