OVERNACHTEN IN DE NATUUR

Overnachten in de natuur

Bij Paradijsvogels Magazine zijn wij altijd op zoek naar mooie en bijzondere plekken in het groen. In dit artikel zetten wij de mooiste spots om te overnachten in de natuur op een rij. De pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe tips. Onderaan de pagina vind je een overzicht met misschien wel de fijnste overnachtingen in de natuur.

Overnachten in de natuur in Nederland

Met het zonnige weer is het heerlijk om in eigen land de natuur in te trekken. En is het niet zalig om helemaal tot rust te komen door ook te overnachten in de natuur? Gelukkig zijn er in eigen land genoeg plaatsen te vinden waar dit mogelijk is. Hieronder een greep uit een aantal bijzondere locaties.

Back to basics

Voor wie op zoek is naar back to basics overnachtingen in Nederland hebben we een aantal unieke adresjes. Zo kun je bijvoorbeeld slapen in een vogelhuisje. Ooit wel eens overnacht in een echte boomhut midden in het bos? Of heb je altijd al in een echte Pipowagen willen slapen?

overnachten in de natuur
Buitenhotel De Vreemde Vogel

Meer comfort

Misschien iets minder uniek, maar daarom zeker niet minder mooi, is een overnachting in een B&B temidden van een eetbare tuin. De eigenaresse oogst in haar tuin de ingrediënten voor zelfgemaakte jam en honing en voor je ontbijt plukt ze een bordje vers fruit.

En vanuit dit Buitenhuisje start in elke windrichting een andere prachtige wandeling door het natuurschoon in de omgeving van Nijmegen.

Ben je een vogelspotter? Dan is deze studio pal aan het water de plek bij uitstek. Hiervandaan trek je zo het water- en weideland in op zoek naar de kemphaan, roerdomp, zilverreiger en lepelaar.

Overnachten op het strand

Is het strand jouw ideale locatie om te overnachten in de natuur? Dit zijn de plekjes waar je wakker wordt met de golfslag in je oren, de zilte lucht in je neus en een prachtig panorama van zand en zee.

Op de Wadden zijn er meer dan genoeg mooie plaatsen om te overnachten, maar deze zijn wel heel erg fijn.

overnachten in de natuur
Vakantiepark Kijkduin

Kamperen hartje winter

Voor wie niet schroomt voor een overnachting in de natuur hartje winter; je kunt de jaarwisseling ook vieren op een van de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer. Zo vier je Oud & Nieuw niet met knetterend vuurwerk maar bij een knapperend kampvuur.

Overnachten in de natuur in het buitenland

Wil je de natuur wat verder weg opzoeken? Over de grens zijn er ook genoeg bijzondere plekjes te vinden om te overnachten in de natuur. Hieronder vindt je unieke locaties om te overnachten in het buitenland.

De Auvergne | Frankrijk

Als je op zoek bent naar een combinatie tussen natuur en comfort dan zijn deze glampings in Frankrijk ideaal. Geheel in stijl, voorzien van alle gemakken. Deze overnachtingen in de Auvergne zijn net even anders dan anders, milieubewust, met gebruik van typische streekproducten en ver weg van de gebaande paden.

In de Auvergne liggen vele meren en rivieren. Je kunt er ook langs de oevers overnachten. Geniet ‘s nachts van het rustgevende geluid van zacht kabbelend water en begin de dag goed met een heerlijk frisse duik in het Franse ochtendzonnetje.

overnachten in de natuur
Gîtes | Domaine du Puech Fleuri

Onder de blote hemel

Ben je een avonturier in hart en nieren? Bekijk dan de beste locaties om onder de mooiste sterrenhemel te kamperen.

En wat dacht je van een overnachting onder het Noorderlicht? Deze plekken in Finland zijn daar uitermate geschikt voor.

Voor de globetrotters

Op elk continent zijn wel bijzondere overnachtingen te vinden. Maar deze Mexicaanse boomhut van bamboe is wel erg romantisch.

Voor meer exceptionele spots om te overnachten in de natuur in de verre uithoeken van de wereld, lees hier verder.

 

Bij Paradijsvogels Magazine besteden we regelmatig aandacht aan mooie en bijzondere plekken in de natuur. Hieronder vind je een selectie: