Over levenskracht en vergankelijkheid: prachtige mandala's met een boodschap

11 januari 2016
220

Al haar hele leven maakt Belgische kunstenares Greet Langmans mandala's. Vroeger met kiezeltjes en gekleurd zand, daarna met breinaalden of een haaknaald, met bloemen en ander plantaardig materiaal, en zelfs een beperkte periode digitaal. Tegenwoordig zijn zaden het materiaal van haar keuze. Zaden als symbool voor een nieuw begin, voor levenskracht en vergankelijkheid. De betekenis van specifieke zaden geven de mandala's extra lading: zo zijn er de zaden van de Ophiopogon planiscapus ‘Niger’ of slangenbaard: zijn zaden ontvellen als een slang en hij heeft wortels als een lange baard. Hij staat symbool voor oosterse wijsheid en psychische kracht. Of de Gelderse roos, wiens vijf bloemblaadjes symbool staan voor de vijf alchemische waarden van de kosmos: water, vuur, lucht en aarde en ether. Maar uiteindelijk zijn de mandala's een uitnodiging aan een ieder om terug te gaan naar zijn of haar eigen verhaal: welke zaadjes wil je laten ontkiemen, en welke perioden van jouw leven zijn uitgebloeid?

Wil je deze mandala's eens in het echt zien en de kunstenares ontmoeten? Op 20 en 21 februari vindt er een huiskamerexpositie plaats in haar huis in Massenhoven (België)! Stuur voor meer informatie en tickets een mailtje naar info@paradijsvogelsmagazine.nl.

Prachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels MagazinePrachtige mandala's met een boodschap | Paradijsvogels Magazine

 

Lees ook:  Waar moet je aan denken bij het nemen van een hond?

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Dieren sport door de jaren heen

Wat zijn de beste 25 musea in Londen?

De interessante sporten van de oude Grieken en Romeinen

Haal de trends van 2023 naar jouw interieur

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings