Over ingenieuze patronen en eindeloos geduld

2 april 2015
184

Kunstenaar Gabriel Schama beschikt over een enorme dosis voorstellingsvermogen en geduld. Stapje voor stapje creëert hij meerdimensionale en ingenieuze patronen. In eerste instantie van papier, en later ook (met hulp van zijn laserprinter die hij 'Elsie' noemt) van hout.
Wil je weten hoe deze werken tot stand komen? In de film onderaan deze pagina zie je hoe Schama te werk gaat voor zijn papieren creaties. In eerste instantie is de film bijna niet te volgen, maar langzaam wordt het proces steeds duidelijker. Schrama snijdt een patroon uit een stuk papier.
Vervolgens plakt hij deze creatie op een ander stuk papier, en snijdt daar een variatie op het eerdere patroon uit. Dat wordt weer op een volgend stuk papier geplakt, etc etc. Het is werkelijk fascinerend om te zien hoe in 16 uur stapje voor stapje een waar kunstwerk ontstaat.
De werken zijn overigens ook te koop in de webshop van Schama, en kosten tussen de 100 en 1000 dollar per stuk.
Gabriel Schrama 1 Gabriel Schrama 2 Gabriel Schrama 3 Gabriel Schrama 4 Gabriel Schrama 5 Gabriel Schrama 6 Gabriel Schrama 7 Gabriel Schrama 8 Gabriel Schrama 9 Gabriel Schrama 10 Gabriel Schrama 12 Gabriel Schrama 13 Gabriel Schrama 14 Gabriel Schrama 15 Gabriel Schrama 16 Gabriel Schrama 17 Gabriel Schrama 18

 

Lees ook:  Papieren bloemen met architectonische precisie

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Met jouw fiets op vakantie: tips voor een veilige fietsvakantie

Kun je je yogamat ook als sportmat gebruiken?

Ontdek de geheimen van chakra healing

Meditatie voor chakra balans: ontdek hoe het werkt

© Paradijsvogels Magazine - 2023
Made with
Web Wings