Over afscheid: een gewichtige expeditie naar de Noordpool

17 november 2014
123

Als dochter van kunstfotografe Rena Bass Forman kreeg Zaria Forman haar artistieke talent met de paplepel ingegoten. Ook haar liefde voor de natuur heeft ze te danken aan haar moeder, die met haar gezin over de hele wereld reisde om afgelegen landschappen te fotograferen. Dat het een aantal jaar geleden ook haar moeder was die opperde om een bijzondere kunstexpeditie te ondernemen naar de Noordpool, zal niemand verbazen.
De Noordpool heeft sterk te lijden van de steeds sterker wordende klimaatverandering. Dit gebied warmt twee keer zo snel op als de rest van de wereld. In het voorjaar smelt het pakijs steeds eerder, in het najaar groeit het langzamer en minder ver aan. Hierdoor is niet alleen dit prachtige continent langzaam aan het verdwijnen, maar is ook het voortbestaan van planten, dieren en mensen in gevaar.
Het was het idee van Rena Bass Forman om een kunstexpeditie te organiseren, om dit gebied in haar volle glorie te portretteren voordat het te laat is. De Amerikaanse schilder William Bradford deed dat in 1869 voor het eerst, en dit zou de tweede keer worden.
Helaas werd Zaria's moeder ziek tijdens de voorbereidingen, en overleed ze voordat deze kon plaatsvinden. Zaria besloot de laatste wens van haar moeder in vervulling te brengen en liet de expeditie doorgaan. Ze legde niet alleen de Noordpool vast in prachtige schilderijen, maar strooide daar ook de as uit van haar moeder.
Zo werd de expeditie zowel afscheid van de Noordpool in haar huidige vorm, als een afscheid van Rena Bass Forman.
Zaria Forman 1 Zaria Forman 2 Zaria Forman 3 Zaria Forman 4 Zaria Forman 5 Zaria Forman 6 Zaria Forman 7 Zaria Forman 8 Zaria Forman 9 Zaria Forman 10 Zaria Forman 11 Zaria Forman 12 Zaria Forman 13 Zaria Forman 14 Zaria Forman 15 Zaria Forman 16 Zaria Forman 17 Zaria Forman 18 Zaria Forman 19 Zaria Forman 20
Bron: zariaforman.com en wnf.nl

Lees ook:  Poëzie van oude schroeven

Over de auteur

Jasper Voorn
Mijn naam is Jasper Voorn, 28 jaar, en ik ben de initiatiefnemer van Paradijsvogel Magazine. Zaken als Kunst, cultuur, reizen en de natuur hebben mij altijd gefascineerd. Vanuit een passie voor bovenstaande zaken ben ik dan ook Paradijsvogels Magazine begonnen. Naast mijn bezigheid bij dit online tijdschrift houd ik me als directeur en eigenaar van Web Wings BV, samen met een groeiend team van 30+ collega’s, dagelijks bezig met het realiseren van online marketing resultaten voor meer dan 200 verschillende klanten. Hier richten wij ons voornamelijk op duurzame marketing door lange termijn resultaat te halen via zoekmachine optimalisatie. Binnen Paradijsvogel Magazine komt mijn passie voor online marketing, mensen inspireren en mij verder verdiepen in de wereld om ons heen samen. Mijn doel is om vanuit Paradijsvogel Magazine jaarlijks 2 miljoen mensen te kunnen bereiken met interessante verhalen en kennis uit deze prachtige paradijselijke wereld die wij met z’n alle mogen bewandelen.

Recente berichten

Iemand verrassen met een boeketje bloemen door de brievenbus!

Het effect van de natuur op de mens

Hoe kun je optimaal genieten van je tuin?

De 5 leukste bed and breakfast accommodaties in de natuur

© Paradijsvogels Magazine - 2022
Made with
Web Wings